Милојевић: Гол чист као суза!

Овако је Звездин тренер видео 158. "вечити дерби"!

Фудбал 24.09.2018 | 10:15
Милојевић: Гол чист као суза!
Партизан је надиграо Црвену звезду, водио од 33. минута, а Ричмонд Боаћи је у 72. поставио коначних 1:1, иако је Владимир Стојковић после меча љутито поручио да та лопта није прешла гол-црту.

Црно-бели су контролисали меч, гости су упркос веома слабој партији освојили бод, којим ће морати да буду задовољни.

После меча, у изјави за ТВ Арена спорт, Звездин тренер Владан Милојевић овако је коментарисао дерби:

"Нисмо ни постојали у првом делу, напомињали смо, причали, али специфично је и не можете да знате кад почне утакмица. Ово је специфичан дерби, са пуно набоја, пуно ствари, тако ће бити и у будућности, такви смо ми. Знали смо шта ће и како ће да буде, ништа нас није изненадило, не можете у психу играча да уђете. Били смо јако слаби у првом полувремену", изјавио је он.

"У припреми утакмице смо знали и очекивали овакву утакмицу, генерално нисмо ушли добро, увек је битно да уђете добро у дерби, кад почнете лоше у тај меч проблем је да се вратите, баш због значаја утакмице. Позитивно је да смо у другом полувремену успели да се консолидујемо и мислим да је друго полувреме апсолутно припало нама, без обзира што је Партизан имао ту шансу, имали смо и ми ситуацију са Беном. И по резултату и по полувремену свакоме по полувреме".

Партизан је "испустио" тријумф, иако је и у наставку имао пречку Данила Пантића и велику шансу непосредно пре изједначујућег гола. Боаћијев погодак потом је поставио коначних 1:1.

"Жао ми је јер смо морали да направимо пар измена. Партизану је припало прво полувреме, а нама друго. Дошли смо по нешто више, али фудбал је то. Идемо даље...", додао је Милојевић.

После утакмице, Звездин тренер био је на конференцији за новинаре упитан и за ситуацију из 72. минута и изједначујући гол.

"Гол је чист као суза!", нагласио је Милојевић.

"Гледали смо снимак истог тренутка. Апсолутно је чист гол. То ће нормално бити предмет разговора, преговора и не улазим у то. Не бих ни желео, искрено", додао је он.

Упитан да ли су његови играчи потпали пред меч под еуфорију, Звездин тренер је говорио и о широј перцепцији успеха његовог тима ове сезоне.

"Црвена звезда је после толико година и губитка лиценце и тешких ствари дошла у Лигу шампиона. Ми нисмо криви што Партизан није ушао у Лигу Европе и волео бих да јесте. Створила се еуфорија да смо ми божанствени... Мени је драго и као грађанину и као Србину и као тренеру, драго ми је да су распродате карте, да можемо још три стадиона да распродамо".

"Слажем се и могуће је да је еуфорија утицала и на моје играче. То је сасвим природно и нормално. Јавност пише о Звезди, довели смо овде екипу као што је Наполи, као што ће бити и Пари Сен Жермен и сигурно ће бити еуфорија. Зашто се толика фама прави? Хајде, одговорићу кратко, да не буде да причам о ономе што ја хоћу. Сигурно да постоји еуфорија и сигурно да утиче, ако нећете да чујете друго што ћу рећи, не морате...", додао је Милојевић и у једној реченици завршио одговор:

"Те чујемо 'фаворизовање Звезде', те је 'лево, десно, Марин, ово, оно'... Људи, хајде да нешто урадимо и за нас. Само ћу толико рећи и хвала".

Звездин тренер је рекао да је неколико његових играча прећутало здравствене проблеме пред меч.

"Има пар играча који су и под вирусом и који нису хтели то да кажу из велике жеље да играју дерби. Видећемо, сутра је нови дан, честитао бих мојим играчима, честитао бих Партизану и окрећемо се наредној утакмици".

На питање да ли је шампионска трка завршена или није, Милојевић је замолио за коректност на конференцији.

"Сада хоћете да ме испровоцирате. Будите коректни као што сам и ја коректан. Трка није завршена и неће ни бити завршена. На почетку је првенство, игра се даље, ову утакмицу гледамо као престиж, игра се за препричавање, кафиће, посебна је. За нас је завршена и идемо даље".

"Дерби је специфична утакмица, ту морате да имате штофа. Има играча који фудбалски и нису на високом квалитету, али имају ту страст за дербије. Ми то нисмо имали и може да се каже да се нисмо снашли"

Као и Мирковић, Милојевић је био упитан за увођење ВАР и "гоал-лине" технологије у српски фудбал.

"Гол технологија постоји у Европи, судија има сат са лоптом, сигурно би показао да је гол, немам дилему и немам шта да дискутујем", почео је Милојевић.

"Волео бих прво да ВАР технологија дође у околне земље, на терене у Бугарској, Босни и у Црној Гори. Живо ме интересује да видим како ће то да буде. ВАР би се тражио на сваких 30 секунди и све бисмо морали да идемо да гледамо. То се неће променити, жао ми је што је тако, али једноставно је тако, волео бих да буде другачије. Нормално је да идемо у корак са светом. ако се већ доказало, зашто да не буде и код нас", завршио је Милојевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Миле

24.09.2018 09:27

Како мозес да видис ти са клупе ? Срамна изјава тренера. Мислим да није гол цак сам сигуран.

ОДГОВОРИТЕ