Milojević: Gol čist kao suza!

Ovako je Zvezdin trener video 158. "večiti derbi"!

Fudbal 24.09.2018 | 10:15
Milojević: Gol čist kao suza!
Partizan je nadigrao Crvenu zvezdu, vodio od 33. minuta, a Ričmond Boaći je u 72. postavio konačnih 1:1, iako je Vladimir Stojković posle meča ljutito poručio da ta lopta nije prešla gol-crtu.

Crno-beli su kontrolisali meč, gosti su uprkos veoma slaboj partiji osvojili bod, kojim će morati da budu zadovoljni.

Posle meča, u izjavi za TV Arena sport, Zvezdin trener Vladan Milojević ovako je komentarisao derbi:

"Nismo ni postojali u prvom delu, napominjali smo, pričali, ali specifično je i ne možete da znate kad počne utakmica. Ovo je specifičan derbi, sa puno naboja, puno stvari, tako će biti i u budućnosti, takvi smo mi. Znali smo šta će i kako će da bude, ništa nas nije iznenadilo, ne možete u psihu igrača da uđete. Bili smo jako slabi u prvom poluvremenu", izjavio je on.

"U pripremi utakmice smo znali i očekivali ovakvu utakmicu, generalno nismo ušli dobro, uvek je bitno da uđete dobro u derbi, kad počnete loše u taj meč problem je da se vratite, baš zbog značaja utakmice. Pozitivno je da smo u drugom poluvremenu uspeli da se konsolidujemo i mislim da je drugo poluvreme apsolutno pripalo nama, bez obzira što je Partizan imao tu šansu, imali smo i mi situaciju sa Benom. I po rezultatu i po poluvremenu svakome po poluvreme".

Partizan je "ispustio" trijumf, iako je i u nastavku imao prečku Danila Pantića i veliku šansu neposredno pre izjednačujućeg gola. Boaćijev pogodak potom je postavio konačnih 1:1.

"Žao mi je jer smo morali da napravimo par izmena. Partizanu je pripalo prvo poluvreme, a nama drugo. Došli smo po nešto više, ali fudbal je to. Idemo dalje...", dodao je Milojević.

Posle utakmice, Zvezdin trener bio je na konferenciji za novinare upitan i za situaciju iz 72. minuta i izjednačujući gol.

"Gol je čist kao suza!", naglasio je Milojević.

"Gledali smo snimak istog trenutka. Apsolutno je čist gol. To će normalno biti predmet razgovora, pregovora i ne ulazim u to. Ne bih ni želeo, iskreno", dodao je on.

Upitan da li su njegovi igrači potpali pred meč pod euforiju, Zvezdin trener je govorio i o široj percepciji uspeha njegovog tima ove sezone.

"Crvena zvezda je posle toliko godina i gubitka licence i teških stvari došla u Ligu šampiona. Mi nismo krivi što Partizan nije ušao u Ligu Evrope i voleo bih da jeste. Stvorila se euforija da smo mi božanstveni... Meni je drago i kao građaninu i kao Srbinu i kao treneru, drago mi je da su rasprodate karte, da možemo još tri stadiona da rasprodamo".

"Slažem se i moguće je da je euforija uticala i na moje igrače. To je sasvim prirodno i normalno. Javnost piše o Zvezdi, doveli smo ovde ekipu kao što je Napoli, kao što će biti i Pari Sen Žermen i sigurno će biti euforija. Zašto se tolika fama pravi? Hajde, odgovoriću kratko, da ne bude da pričam o onome što ja hoću. Sigurno da postoji euforija i sigurno da utiče, ako nećete da čujete drugo što ću reći, ne morate...", dodao je Milojević i u jednoj rečenici završio odgovor:

"Te čujemo 'favorizovanje Zvezde', te je 'levo, desno, Marin, ovo, ono'... Ljudi, hajde da nešto uradimo i za nas. Samo ću toliko reći i hvala".

Zvezdin trener je rekao da je nekoliko njegovih igrača prećutalo zdravstvene probleme pred meč.

"Ima par igrača koji su i pod virusom i koji nisu hteli to da kažu iz velike želje da igraju derbi. Videćemo, sutra je novi dan, čestitao bih mojim igračima, čestitao bih Partizanu i okrećemo se narednoj utakmici".

Na pitanje da li je šampionska trka završena ili nije, Milojević je zamolio za korektnost na konferenciji.

"Sada hoćete da me isprovocirate. Budite korektni kao što sam i ja korektan. Trka nije završena i neće ni biti završena. Na početku je prvenstvo, igra se dalje, ovu utakmicu gledamo kao prestiž, igra se za prepričavanje, kafiće, posebna je. Za nas je završena i idemo dalje".

"Derbi je specifična utakmica, tu morate da imate štofa. Ima igrača koji fudbalski i nisu na visokom kvalitetu, ali imaju tu strast za derbije. Mi to nismo imali i može da se kaže da se nismo snašli"

Kao i Mirković, Milojević je bio upitan za uvođenje VAR i "goal-line" tehnologije u srpski fudbal.

"Gol tehnologija postoji u Evropi, sudija ima sat sa loptom, sigurno bi pokazao da je gol, nemam dilemu i nemam šta da diskutujem", počeo je Milojević.

"Voleo bih prvo da VAR tehnologija dođe u okolne zemlje, na terene u Bugarskoj, Bosni i u Crnoj Gori. Živo me interesuje da vidim kako će to da bude. VAR bi se tražio na svakih 30 sekundi i sve bismo morali da idemo da gledamo. To se neće promeniti, žao mi je što je tako, ali jednostavno je tako, voleo bih da bude drugačije. Normalno je da idemo u korak sa svetom. ako se već dokazalo, zašto da ne bude i kod nas", završio je Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mile

24.09.2018 09:27

Kako mozes da vidis ti sa klupe ? Sramna izjava trenera. Mislim da nije gol cak sam siguran.

ODGOVORITE