Република Српска се брани дјелима

У Брчком се може и мора постићи јединство српског корпурса, јер је оно пријеко потребно српском народу који овде живи, казао је кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица на предизборној трибини коју је СзП вечерас организовао у овом граду.

Република Српска 23.09.2018 | 22:26
Република Српска се брани дјелима
Говедарица је рекао да нарушавање српског јединства у Брчко дистрикту није настало вољом Српске демократске странке, него вољом Савеза независних социјалдемократа.

„Вјерујем да можемо обновити јединство које је очигледно изгубљено и сматрам да је недопустиво да се настави овакав однос према српском народу који живи у Брчком. Од човјека за вријеме чије је владавине Брчко изгубило статус који је некада имало у РС није се могло ништа више ни очекивати“, навео је Говедарица.

Он је поручио да Влада и њен предсједник РС морају посвети више пажње Брчко дистрикту, јер је он саставни дио територије Српске.

Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић је поручио да се Република Српска не брани галамом, него конкретним дјелима.



„ Залажем се за Српску која ће бити угодно мјесто за живот и која неће бити изолована. Желим да РС буде здрава, срећна и просперитетна, али постоји један услов да она то постане. Тај услов је да се побиједи политика коју представља Додик“, казао је Иванић.

За разлику од њега, додао је Иванић, ја не желим рат, сукобе, изолацију и ја не дијелим српски народ само да бих остао на власти.

„Све ћу радити супротно од тога. Отворићу РС према свијету и бранићу је, не галамом, него конкретним дјелима“, нагласио је Иванић.

Носилац листе НДП за НС РС Драган Чавић из ИЈ 3 је казао да се ће се одмах након побједе на изборима морати засукати рукави, увести ред држави и створити ефикасна администрација.

„Један од првих задатака биће исправљање неправде начињене неуставном промјеном Закона о укидању борачких права на гарантовану пензију. Морамо ријешити проблем огромне задужености и рестуктуриања дуга“, казао је Чавић.



Пред нама има маса проблема, наводи Чавић истичући да ниједан није нерјешив.

„У поштеној држави са поштеним људима на њеном челу може се створити поштена будућност свима нама“, категоричан је Чавић.

Ненад Лалић ,кандидати СДС за посланика у Парламенту БиХ из ИЈ 2, је казао да су Вукота Говедарица и Младен Иванић историјски тандем који могу, хоће и знају донијети промјене и бољитак РС.

„СДС је показала како се воли и ствара Република Српске. Позивам грађане да масовно изађу на изборе и да дају шансу кандидатима СзП да унаприједе стање у РС које је захваљујући актуелној власти катастрофално“, казао је Лалић.



БН ТВ