Republika Srpska se brani djelima

U Brčkom se može i mora postići jedinstvo srpskog korpursa, jer je ono prijeko potrebno srpskom narodu koji ovde živi, kazao je kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica na predizbornoj tribini koju je SzP večeras organizovao u ovom gradu.

Republika Srpska 23.09.2018 | 22:26
Republika Srpska se brani djelima
Govedarica je rekao da narušavanje srpskog jedinstva u Brčko distriktu nije nastalo voljom Srpske demokratske stranke, nego voljom Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

„Vjerujem da možemo obnoviti jedinstvo koje je očigledno izgubljeno i smatram da je nedopustivo da se nastavi ovakav odnos prema srpskom narodu koji živi u Brčkom. Od čovjeka za vrijeme čije je vladavine Brčko izgubilo status koji je nekada imalo u RS nije se moglo ništa više ni očekivati“, naveo je Govedarica.

On je poručio da Vlada i njen predsjednik RS moraju posveti više pažnje Brčko distriktu, jer je on sastavni dio teritorije Srpske.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je poručio da se Republika Srpska ne brani galamom, nego konkretnim djelima.



„ Zalažem se za Srpsku koja će biti ugodno mjesto za život i koja neće biti izolovana. Želim da RS bude zdrava, srećna i prosperitetna, ali postoji jedan uslov da ona to postane. Taj uslov je da se pobijedi politika koju predstavlja Dodik“, kazao je Ivanić.

Za razliku od njega, dodao je Ivanić, ja ne želim rat, sukobe, izolaciju i ja ne dijelim srpski narod samo da bih ostao na vlasti.

„Sve ću raditi suprotno od toga. Otvoriću RS prema svijetu i braniću je, ne galamom, nego konkretnim djelima“, naglasio je Ivanić.

Nosilac liste NDP za NS RS Dragan Čavić iz IJ 3 je kazao da se će se odmah nakon pobjede na izborima morati zasukati rukavi, uvesti red državi i stvoriti efikasna administracija.

„Jedan od prvih zadataka biće ispravljanje nepravde načinjene neustavnom promjenom Zakona o ukidanju boračkih prava na garantovanu penziju. Moramo riješiti problem ogromne zaduženosti i restukturianja duga“, kazao je Čavić.



Pred nama ima masa problema, navodi Čavić ističući da nijedan nije nerješiv.

„U poštenoj državi sa poštenim ljudima na njenom čelu može se stvoriti poštena budućnost svima nama“, kategoričan je Čavić.

Nenad Lalić ,kandidati SDS za poslanika u Parlamentu BiH iz IJ 2, je kazao da su Vukota Govedarica i Mladen Ivanić istorijski tandem koji mogu, hoće i znaju donijeti promjene i boljitak RS.

„SDS je pokazala kako se voli i stvara Republika Srpske. Pozivam građane da masovno izađu na izbore i da daju šansu kandidatima SzP da unaprijede stanje u RS koje je zahvaljujući aktuelnoj vlasti katastrofalno“, kazao je Lalić.



BN TV