ИТА: "Лудило" на Сан Сиру - 93. секунд и 91. минут!

Гонзало Игуаин постигао најбржи гол "росонера“ у посљедњих пет година, али је славље на Сан Сиру покварио Ригони у судијској надокнади.  Аталанта опет фатална за Милан у 90 плус! Пипита у серији, Сусо је мајстор, али одбрана све упропасти! Аргентинци однели два бода са Сан Сира.

Фудбал 23.09.2018 | 20:50
ИТА: "Лудило" на Сан Сиру - 93. секунд и 91. минут!
Ни после три и по године и седа међусобних окршаја, Милан није савладао Аталанту! А опет је био близу. Претходне сезоне је победу у Бергаму испустио у 93. минуту, вечерас на Сан Сиру у 91. минуту – 2:2.

Има Милан напред играче попут Игуаина и Суса који могу да погађају и асистирају, али одбрана је оно што недостаје Росонерима. Катастрофалним реакцијама последње линије, Росонери су вечерас два пута прокоцкали вођсво и на крају два бода. Имаће Гатузо шта да каже Мусакију, Калабрији  и осталима...

Гонзало Игуаин је појачање какво се чекало на Сан Сиру. Прошле недеље је спасао Милан пораза у Каљарију, у четвртак га решио мука у Луксмебургу, а данас је наставио серију. Трећим голом на три меча у последњих седам дана.

Вечерас му је било потребно само 90 секунди да начне госте из Бергама. Сусо је упутио добар центрашут пред гол Аталанте, а Аргентинац мајсторски ухватио волеј и закуцао лопту у мрежу.

Милан је наставио да напада, али је претила и Аталанта. Више шанси је било пред голом гостију, Кеси је пропустио најбољу док је Пашалић промашио зицер против бившег клуба. Сусо је показао класу када је сакрио лопту двојици играча Аталанте маестралним дриблинзима... 

Аталанта је много агресивније ушла у друго полувреме, Дуван Запата је пропустио добру шансу, али се искупио асистенцијом за Папуа Гмеза. Сјајно је центрирао, Калабрија је очајно реаговао у одбрани и допустио Гомезу да погоди са петерца.

После изједначења, опет се пробудио Милан и захваљујући новој асистенцији Суса и сјајној реакцији Џека Бонавентуре дошао до новог вођства.

Имао је Милан шансе преко Чалханголуа и Игуаина да трећим голом „затвори“ меч, али их није искористио. Казна је била болна...

Рикардо Рордригез је у 90. минуту очистио са гол-линије после грешке Донаруме. Али је у 91. минуту закаснио... Дуван Запата је остао сам и шутирао у Донаруму. Лопта се одбила до Ригонија који отпадак претворио у гол. ВАР је показао да је Аргентинац избегао офсајд за длаку пошто је Родригез закаснио да изађе. Очајно су том приликом реаговали Мусакио и Абате који је ушао уместо Калабрије, али је био још лошији.

Милан остаје на једној победи и само шест бодова из пет утакмица. Још један сезона која не мирише на добро...

Фудбалери Милана испустили експресну предност, потом имали ново вођство, да би у посљедњим тренуцима утакмице поново разочарали навијаче.

Сусо је намјештао голове, а Игуаин и Бонавентура тресли мреже Аталанте, али гости из Бергама два пута су се враћали, головима Гомеза и Ригонија у судијској надокнади за коначних 2:2 на Сан Сиру.

Дуго је чекао Милан побједу над гостима из Бергама, тачније 1212 дана прошло је од тог 30. маја 2015, а онда повео послије само 93. секунде игре у недјељњом мечу против Аталанте.

Шпанац Сусо послао је окомиту лопту у шеснаестерац, а Аргентинац Гонзало Игуаин без оклијевања, из прве опалио и затресао мрежу гостију.

Био је то најбржи погодак Милана још од гола Мунтарија у октобру 2013. када је постигао гол Јувентусу послије само 18 секунди.

На правим мукама била је екипа Аталанте у првом полувремену, али ју је спашавао голман Голини, оквир гола па и ВАР.

Погодак Игуаина поништен је због офсајда у 21. минуту послије прегледања видео-снимка, а у 39. минуту Бонавентура је погодио стативу.

Осцилације у игри Милана нешто су на шта су навикли њихови навијачи, али и противници противници екипе Ђенара Гатуза, који то знају често да казне.

Тако је било и у недјељу.

Контранапад, односно акцију Аталанте у четири потеза поготком у 54. минуту завршио је Папу Гомез.

Још једном је Милан дошао до вођства, а поново је гол намјестио Сусо, једна од ријетких константи у екипи "росонера".

Шпанац је овог пута убацио за Бонавентуру, који је са петерца пронашао једини могући пут до Голинијеве мреже за 2:1.

Екипа Интера у суботу је након драматичме завршнице стигла до побједе против Сампдорије у судијској надокнади, а њихов највећи ривал дан касније у надокнади времена изгубио је све. Тачније два бода.

Послије центаршута са десне стране Донарума је одбранио покушај Запате, али његов труд нису испратили дефанзиви Милана и заборављени Ригони је одбијену лопту са пет метара послао у празну мрежу за реми 2:2.

И Аталанта и Милан имају по пет бодова, с тим да је екипа из Бергама одиграла пет утакмица, а „росонери“ меч мање.

СЕРИЈА А - 5. КОЛО:

Торино - Наполи 1:3 (0:2)

/Белоти 51 пен - Инсиње 4, 59, Верди 20/

Болоња - Рома 2:0 (1:0)

/Матијело 36, Сантандер 59/

Кјево - Удинезе 0:2 (0:0)

/Де Пол 76, Лазања 90/

Лацио - Ђенова 4:1 (2:0)

/Каиседо 7, Имобиле 23, 89, Милинковић-Савић 53 - Пјатек 46/

Милан - Аталанта 2:2 (1:0)

/Игуаин 2, Бонавентура 61- Гомез 54, Ригони 90+1/

Фрозиноне - Јувентус (20.30)

Одиграно у суботу:

Парма - Каљари 2:0 (1:0)

/Инглезе 20, Жервињо 47/

Фиорентина - СПАЛ 3:0 (2:0)

/Пјаца 18, Миленковић 28, Кјеза 56/

Сампдорија - Интер 0:1 (0:0)

/Брозовић 90+4/

Одиграно у петак:

Сасуоло - Емполи 3:1 (1:1)

/Боатенг 13, Ферари 57, Ди Франческо 85 - Капуто 1/

ТАБЕЛА: Јувентус (-1) 12, Наполи 12, Фиорентина 10, Сасуоло 10, Лацио 9, СПАЛ 9, Удинезе 8, Сампдорија 7, Интер 7, Парма 7, Ђенова (-1) 6, Аталанта 5, Милан (-1) 5, Рома 5, Торино 5, Каљари 5, , Емполи 4, Болоња 4, Фрозиноне (-1) 1, Кјево -1.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар