ITA: "Ludilo" na San Siru - 93. sekund i 91. minut!

Gonzalo Iguain postigao najbrži gol "rosonera“ u posljednjih pet godina, ali je slavlje na San Siru pokvario Rigoni u sudijskoj nadoknadi.  Atalanta opet fatalna za Milan u 90 plus! Pipita u seriji, Suso je majstor, ali odbrana sve upropasti! Argentinci odneli dva boda sa San Sira.

Fudbal 23.09.2018 | 20:50
ITA: "Ludilo" na San Siru - 93. sekund i 91. minut!
Ni posle tri i po godine i seda međusobnih okršaja, Milan nije savladao Atalantu! A opet je bio blizu. Prethodne sezone je pobedu u Bergamu ispustio u 93. minutu, večeras na San Siru u 91. minutu – 2:2.

Ima Milan napred igrače poput Iguaina i Susa koji mogu da pogađaju i asistiraju, ali odbrana je ono što nedostaje Rosonerima. Katastrofalnim reakcijama poslednje linije, Rosoneri su večeras dva puta prokockali vođsvo i na kraju dva boda. Imaće Gatuzo šta da kaže Musakiju, Kalabriji  i ostalima...

Gonzalo Iguain je pojačanje kakvo se čekalo na San Siru. Prošle nedelje je spasao Milan poraza u Kaljariju, u četvrtak ga rešio muka u Luksmeburgu, a danas je nastavio seriju. Trećim golom na tri meča u poslednjih sedam dana.

Večeras mu je bilo potrebno samo 90 sekundi da načne goste iz Bergama. Suso je uputio dobar centrašut pred gol Atalante, a Argentinac majstorski uhvatio volej i zakucao loptu u mrežu.

Milan je nastavio da napada, ali je pretila i Atalanta. Više šansi je bilo pred golom gostiju, Kesi je propustio najbolju dok je Pašalić promašio zicer protiv bivšeg kluba. Suso je pokazao klasu kada je sakrio loptu dvojici igrača Atalante maestralnim driblinzima... 

Atalanta je mnogo agresivnije ušla u drugo poluvreme, Duvan Zapata je propustio dobru šansu, ali se iskupio asistencijom za Papua Gmeza. Sjajno je centrirao, Kalabrija je očajno reagovao u odbrani i dopustio Gomezu da pogodi sa peterca.

Posle izjednačenja, opet se probudio Milan i zahvaljujući novoj asistenciji Susa i sjajnoj reakciji Džeka Bonaventure došao do novog vođstva.

Imao je Milan šanse preko Čalhangolua i Iguaina da trećim golom „zatvori“ meč, ali ih nije iskoristio. Kazna je bila bolna...

Rikardo Rordrigez je u 90. minutu očistio sa gol-linije posle greške Donarume. Ali je u 91. minutu zakasnio... Duvan Zapata je ostao sam i šutirao u Donarumu. Lopta se odbila do Rigonija koji otpadak pretvorio u gol. VAR je pokazao da je Argentinac izbegao ofsajd za dlaku pošto je Rodrigez zakasnio da izađe. Očajno su tom prilikom reagovali Musakio i Abate koji je ušao umesto Kalabrije, ali je bio još lošiji.

Milan ostaje na jednoj pobedi i samo šest bodova iz pet utakmica. Još jedan sezona koja ne miriše na dobro...

Fudbaleri Milana ispustili ekspresnu prednost, potom imali novo vođstvo, da bi u posljednjim trenucima utakmice ponovo razočarali navijače.

Suso je namještao golove, a Iguain i Bonaventura tresli mreže Atalante, ali gosti iz Bergama dva puta su se vraćali, golovima Gomeza i Rigonija u sudijskoj nadoknadi za konačnih 2:2 na San Siru.

Dugo je čekao Milan pobjedu nad gostima iz Bergama, tačnije 1212 dana prošlo je od tog 30. maja 2015, a onda poveo poslije samo 93. sekunde igre u nedjeljnjom meču protiv Atalante.

Španac Suso poslao je okomitu loptu u šesnaesterac, a Argentinac Gonzalo Iguain bez oklijevanja, iz prve opalio i zatresao mrežu gostiju.

Bio je to najbrži pogodak Milana još od gola Muntarija u oktobru 2013. kada je postigao gol Juventusu poslije samo 18 sekundi.

Na pravim mukama bila je ekipa Atalante u prvom poluvremenu, ali ju je spašavao golman Golini, okvir gola pa i VAR.

Pogodak Iguaina poništen je zbog ofsajda u 21. minutu poslije pregledanja video-snimka, a u 39. minutu Bonaventura je pogodio stativu.

Oscilacije u igri Milana nešto su na šta su navikli njihovi navijači, ali i protivnici protivnici ekipe Đenara Gatuza, koji to znaju često da kazne.

Tako je bilo i u nedjelju.

Kontranapad, odnosno akciju Atalante u četiri poteza pogotkom u 54. minutu završio je Papu Gomez.

Još jednom je Milan došao do vođstva, a ponovo je gol namjestio Suso, jedna od rijetkih konstanti u ekipi "rosonera".

Španac je ovog puta ubacio za Bonaventuru, koji je sa peterca pronašao jedini mogući put do Golinijeve mreže za 2:1.

Ekipa Intera u subotu je nakon dramatičme završnice stigla do pobjede protiv Sampdorije u sudijskoj nadoknadi, a njihov najveći rival dan kasnije u nadoknadi vremena izgubio je sve. Tačnije dva boda.

Poslije centaršuta sa desne strane Donaruma je odbranio pokušaj Zapate, ali njegov trud nisu ispratili defanzivi Milana i zaboravljeni Rigoni je odbijenu loptu sa pet metara poslao u praznu mrežu za remi 2:2.

I Atalanta i Milan imaju po pet bodova, s tim da je ekipa iz Bergama odigrala pet utakmica, a „rosoneri“ meč manje.

SERIJA A - 5. KOLO:

Torino - Napoli 1:3 (0:2)

/Beloti 51 pen - Insinje 4, 59, Verdi 20/

Bolonja - Roma 2:0 (1:0)

/Matijelo 36, Santander 59/

Kjevo - Udineze 0:2 (0:0)

/De Pol 76, Lazanja 90/

Lacio - Đenova 4:1 (2:0)

/Kaisedo 7, Imobile 23, 89, Milinković-Savić 53 - Pjatek 46/

Milan - Atalanta 2:2 (1:0)

/Iguain 2, Bonaventura 61- Gomez 54, Rigoni 90+1/

Frozinone - Juventus (20.30)

Odigrano u subotu:

Parma - Kaljari 2:0 (1:0)

/Ingleze 20, Žervinjo 47/

Fiorentina - SPAL 3:0 (2:0)

/Pjaca 18, Milenković 28, Kjeza 56/

Sampdorija - Inter 0:1 (0:0)

/Brozović 90+4/

Odigrano u petak:

Sasuolo - Empoli 3:1 (1:1)

/Boateng 13, Ferari 57, Di Frančesko 85 - Kaputo 1/

TABELA: Juventus (-1) 12, Napoli 12, Fiorentina 10, Sasuolo 10, Lacio 9, SPAL 9, Udineze 8, Sampdorija 7, Inter 7, Parma 7, Đenova (-1) 6, Atalanta 5, Milan (-1) 5, Roma 5, Torino 5, Kaljari 5, , Empoli 4, Bolonja 4, Frozinone (-1) 1, Kjevo -1.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar