Старомодни Митар дере Премијерлигаше!

Нападач Фулама дао је 17 комада од фебруара до данас, а прати га Мохамед Салах са 15 погодака.

Фудбал 24.09.2018 | 22:00
Старомодни Митар дере Премијерлигаше!
Траје већ дуго "трка" Александра Митровића и Мохамеда Салаха. Откако је прво стигао у Фулам на позајмицу, па све до данас када је играч клуба са Крејвен Котиџа, Митровић решета. Прво је то чинио у Чемпионшипу, а сада је само наставио тренд у Премијер лиги.

Јуче је дао гол Вотфорду, што му је пети гол у Премијер лиги на шест утакмица. Уз Едена Азаранајбољи је стрелац лиге. Показао је да може да тресе мреже и на највишем нивоу, те да епизода у Њукаслу није била прави одраз стања и квалитета.

Митровићев гол против Вотфорда био је његов 17. гол од 3. фебруара. Ниједан играч на Острву није постигао толико голова у овом периоду. Најближи му је Мохамед Салах, фантастични фудбалер Ливерпула, са 15 датих голова. Иза њих је Вил Григ са 14 голова. Још један играч који је “он фире”.

Тренер Фулама Славиша Јокановић после ремија са Вотфордом добио је питање везано за игру Митровића. Имао је разлога за задовољство.

"Добро се борио. Добили смо много ствари данас од њега. Из две шансе је дао један гол. Митровић је био сјајан, није му било лако да се избори против двојице дефанзиваца Вотфорда, али јак је он. Није било простора за велики број шанси, али до краја је успео да постигне погодак и да погоди пречку. Урадио је свој посао и задовољни смо његовим учинком. Он је храбар човек и знам да никада није задовољан постигнутим, увек жели да победи и пробаћемо да тако и буде следећи пут", истакао је Јокановић.

Митровић је после меча изабран за играча утакмице. На дуелу против Стршљена имао је осам покушаја, два пута је гађао у оквир гола. Погодио је и пречку, дао гол. Добио је 68% дуела у којима се нашао.

А, говорио је Јокан о Митровићевим играма и пред дуел са Вотфордом. Упоредио га је с нападачем ког је тренирао у редовима Стршљенова – Тројом Динијем.

"Трој Дини је старомодан? Не знам баш много о том појму. Можда можемо да кажемо да је и Александар Митровић старомодан играч. Волим такве врсте играча. Можда сам и ја старомодан тренер такође. И верујем да такви играчи могу да играју на врхунском нивоу. Срећан сам са Митровићем. Он нам је донео нови стил игре", рекао је Јокановић.

Старомодан, или не, у фудбалу се рачунају резултати и голови. А Митровић ове сезоне малтретира противничке одбране. Тренутно у најјачој лиги на свету нема бољег нападача од њега. То показују бројке.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар