Staromodni Mitar dere Premijerligaše!

Napadač Fulama dao je 17 komada od februara do danas, a prati ga Mohamed Salah sa 15 pogodaka.

Fudbal 24.09.2018 | 22:00
Staromodni Mitar dere Premijerligaše!
Traje već dugo "trka" Aleksandra Mitrovića i Mohameda Salaha. Otkako je prvo stigao u Fulam na pozajmicu, pa sve do danas kada je igrač kluba sa Krejven Kotidža, Mitrović rešeta. Prvo je to činio u Čempionšipu, a sada je samo nastavio trend u Premijer ligi.

Juče je dao gol Votfordu, što mu je peti gol u Premijer ligi na šest utakmica. Uz Edena Azaranajbolji je strelac lige. Pokazao je da može da trese mreže i na najvišem nivou, te da epizoda u Njukaslu nije bila pravi odraz stanja i kvaliteta.

Mitrovićev gol protiv Votforda bio je njegov 17. gol od 3. februara. Nijedan igrač na Ostrvu nije postigao toliko golova u ovom periodu. Najbliži mu je Mohamed Salah, fantastični fudbaler Liverpula, sa 15 datih golova. Iza njih je Vil Grig sa 14 golova. Još jedan igrač koji je “on fire”.

Trener Fulama Slaviša Jokanović posle remija sa Votfordom dobio je pitanje vezano za igru Mitrovića. Imao je razloga za zadovoljstvo.

"Dobro se borio. Dobili smo mnogo stvari danas od njega. Iz dve šanse je dao jedan gol. Mitrović je bio sjajan, nije mu bilo lako da se izbori protiv dvojice defanzivaca Votforda, ali jak je on. Nije bilo prostora za veliki broj šansi, ali do kraja je uspeo da postigne pogodak i da pogodi prečku. Uradio je svoj posao i zadovoljni smo njegovim učinkom. On je hrabar čovek i znam da nikada nije zadovoljan postignutim, uvek želi da pobedi i probaćemo da tako i bude sledeći put", istakao je Jokanović.

Mitrović je posle meča izabran za igrača utakmice. Na duelu protiv Stršljena imao je osam pokušaja, dva puta je gađao u okvir gola. Pogodio je i prečku, dao gol. Dobio je 68% duela u kojima se našao.

A, govorio je Jokan o Mitrovićevim igrama i pred duel sa Votfordom. Uporedio ga je s napadačem kog je trenirao u redovima Stršljenova – Trojom Dinijem.

"Troj Dini je staromodan? Ne znam baš mnogo o tom pojmu. Možda možemo da kažemo da je i Aleksandar Mitrović staromodan igrač. Volim takve vrste igrača. Možda sam i ja staromodan trener takođe. I verujem da takvi igrači mogu da igraju na vrhunskom nivou. Srećan sam sa Mitrovićem. On nam je doneo novi stil igre", rekao je Jokanović.

Staromodan, ili ne, u fudbalu se računaju rezultati i golovi. A Mitrović ove sezone maltretira protivničke odbrane. Trenutno u najjačoj ligi na svetu nema boljeg napadača od njega. To pokazuju brojke.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar