БЛ: Прва побједа Бајера, реми српског Ајнтрахта!

Тек у четвртом колу прве бодове у новој сезони Бундеслиге освојио је Бајер из Леверкузена побједом над Мајнцом - 1:0 (0:0).

Фудбал 23.09.2018 | 21:20
БЛ: Прва побједа Бајера, реми српског Ајнтрахта!
Након пораза од Борусије Менхенгладбах, Волфсбурга и Бајерна, "апотекари" су у Лиги Европе губили са 2:0 у Разграду од Лудогореца, али су успјели да преокрену и забиљеже побједу 2:3 која им је дала крила и у недјељу против Мајнца.

ЛЕВЕРКУЗЕН - МАЈНЦ 1:0 (0:0)

Бајер је напао од самог старта сусрета на "Бај Арени" изузетно мотивисан због чињенице да у прва три кола Бундеслиге није освојио ниједан бод.

Јулијан Брант и Лукас Аларио били су најагилнији у табору "апотекара" и креирали неколико одличних шанси испред голмана Флоријана Милера, али ни они, нити Доминик Кор из понајбоље прилике нису успјели да пошаљу лопту иза његових леђа.

Голман Мајнца свакако је био најзаслужнији што најмлађи стартних 11 у клупској историји с просјеком од 22 године и 288 дана, нису на одмор отишли са "минусом", мада је у судијској надокнади Левин Азтунали могао да казни силне промашаје Леверкузена.

Само што је настављен меч, Мајнц је преко резервисте Робина Квазона погодио мрежу "апотекара", али је погодак након што је судија Марко Фриц погледао ВАР, оправдано поништен због играња руком Швеђанина.

Таман кад су гости успоставили равнотежу, изабраници Хајка Херлиха су повели у 62. минуту голом Каја Хаверца, али без сумње је најзаслужнији за вођство био асистент Јулијан Брант!

Везни играч Леверкузена је с десне стране центаршутем у "трепавицу" погодио Хаверца, којем није било тешко да главом лопту пошаље у мрежу за, како се испоставило на крају, прву побједу Бајера и први пораз Мајнца ове сезоне.

Иако "апотекари" увијек пуцају много више од тренутног стања на табели, добра вијест за њихове навијаче је бијег из опасне зоне и податак да је Шалке једини остао на "кромпиру" бодова.

Реми српског Ајнтрахта, Костић крив за пенал! Репрезентативац Србије Филип Костић беспотребно је играо руком у казненом простору Ајнтрахта и омогућио РБ Лајпцигу да из пенала избјегне пораз у Франкфурту - 1:1 (1:0).

Ајнтрахт је у добром расположењу у недјељу дочекао Ред Бул Лајпциг након што је репрезентативац Србије Лука Јовић претходне седмице донио побједу на "Велодрому" против Олимпика (1:2) у Лиги Европе.

Гости су с друге стране у европском такмичењу изгубили од имењака из Салцбурга (2:3), али више од бода по кишом натопљеном терену "Комерцбанк Арене", нису могли, а и то што су узели могу да захвале Филипу Костићу, који је скривио једанаестерац из којег су изједначили.

АЈНТРАХТ - РБ ЛАЈПЦИГ 1:1 (1:0)

У првом дијелу сусрета играло се отворено на обје стране, али је домаћин први искористио шансу и повео у 26. минуту када је "одбијанац" иза леђа Петера Гулашија поспремио Швајцарац Желсон Фернандез - 1:0.

Српски репрезентативци Мијат Гаћиновић, Филип Костић и Лука Јовић од старта су заиграли у екипи из Франкфурта, а Јовић се три минута касније нашао "очи у очи" са мађарским голманом, међутим, Гулаши је спријечио нови погодак домаћина.

Имали су и гости из Лајпцига, првенствено преко Тима Вернера своје шансе у првих 45 минута, али је и чувар мреже Ајнтрахта Кевин Трап на свом јубиларном стотом мечу у свим такмичењима показао да се налази у одличној форми.

Ипак, ништа није могао у 53. минуту након што је због играња руком Костића досуђен једанаестерац за Ред Бул, а сигуран са бијеле тачке био је Емил Форсберг - 1:1.

Послије изједначења, Лајпциг је жестоко нападао и стварао шансе, али у недјељу предвече није био дан Тима Вернера, који се "испромашивао" до краја утакмице.

Јовић је посљедњих 20-ак минута препустио мјесто хрватском нападачу Анти Ребићу,који се вратио на терен послије дуже повреде и управо је Хрват имао најбољу шансу да осигура побједу Ајнтрахту послије одличне акције "трагичара" ФИлипа Костића, али је Гулаши сјајно интервенисао и спасио бод свом тиму.

Напоменимо и то да је утакмицу судио Феликс Брих, који је прошле седмице искључио и расплакао Кристијана Роналда у Валенсији, али и разочарао бројне навијаче Србије на Мундијалу у Русији због недосуђеног пенала на Александру Митровићу.

БУНДЕСЛИГА - 4. КОЛО:

Бајер Леверкузен - Мајнц 1:0 (0:0)
/Хаверц 62/

Ајнтрахт - РБ Лајпциг 1:1 (1:0)
/Фернандез 26 - Форсберг 53 пен/

Играно у суботу:

Хофенхајм - Борусија Дортмунд 1:1 (1:0)
/Жоелингтон 44 - Пулишић 84/

Херта - Борусија Менхенгладбах 4:2 (2:1)
/Ибишевић 31, 63, Лазаро 34, Дуда 73 - Азар 29 пен, Плиа 67/

Аугзбург - Вердер 2:3 (1:2)
/Ђа-Чеол 45+3, Макс 47 - Крузе 35, Егештајн 37, Класен 75/

Волфсбург - Фрајбург 1:3 (0:2)
/Мехмеди 61 - Салај 7, Петерсен 21, Франц 51/

Нирнберг - Хановер 2:0 (0:0)
/Антон 76 аутогол, Кнол 77/

Шалке - Бајерн Минхен 0:2 (0:1)
/Родригес 9, Левандовски 64 пенал/

Играно у петак:

Штутгарт - Фортуна 0:0

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 12, Херта 10, Борусија Дортмунд 8, Вердер 8, Мајнц 7, Волфсбург 7, Борусија Менхенгладбах 7, Нирнберг 5, Фортуна 5, Хофенхајм 4, Аугзбург 4, Фрајбург 4, РБ Лајпциг (-1) 4, Ајнтрахт (-1) 3, Бајер Леверкузен 3, Хановер 2, Штутгарт 2, Шалке 0

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар