BL: Prva pobjeda Bajera, remi srpskog Ajntrahta!

Tek u četvrtom kolu prve bodove u novoj sezoni Bundeslige osvojio je Bajer iz Leverkuzena pobjedom nad Majncom - 1:0 (0:0).

Fudbal 23.09.2018 | 21:20
BL: Prva pobjeda Bajera, remi srpskog Ajntrahta!
Nakon poraza od Borusije Menhengladbah, Volfsburga i Bajerna, "apotekari" su u Ligi Evrope gubili sa 2:0 u Razgradu od Ludogoreca, ali su uspjeli da preokrenu i zabilježe pobjedu 2:3 koja im je dala krila i u nedjelju protiv Majnca.

LEVERKUZEN - MAJNC 1:0 (0:0)

Bajer je napao od samog starta susreta na "Baj Areni" izuzetno motivisan zbog činjenice da u prva tri kola Bundeslige nije osvojio nijedan bod.

Julijan Brant i Lukas Alario bili su najagilniji u taboru "apotekara" i kreirali nekoliko odličnih šansi ispred golmana Florijana Milera, ali ni oni, niti Dominik Kor iz ponajbolje prilike nisu uspjeli da pošalju loptu iza njegovih leđa.

Golman Majnca svakako je bio najzaslužniji što najmlađi startnih 11 u klupskoj istoriji s prosjekom od 22 godine i 288 dana, nisu na odmor otišli sa "minusom", mada je u sudijskoj nadoknadi Levin Aztunali mogao da kazni silne promašaje Leverkuzena.

Samo što je nastavljen meč, Majnc je preko rezerviste Robina Kvazona pogodio mrežu "apotekara", ali je pogodak nakon što je sudija Marko Fric pogledao VAR, opravdano poništen zbog igranja rukom Šveđanina.

Taman kad su gosti uspostavili ravnotežu, izabranici Hajka Herliha su poveli u 62. minutu golom Kaja Haverca, ali bez sumnje je najzaslužniji za vođstvo bio asistent Julijan Brant!

Vezni igrač Leverkuzena je s desne strane centaršutem u "trepavicu" pogodio Haverca, kojem nije bilo teško da glavom loptu pošalje u mrežu za, kako se ispostavilo na kraju, prvu pobjedu Bajera i prvi poraz Majnca ove sezone.

Iako "apotekari" uvijek pucaju mnogo više od trenutnog stanja na tabeli, dobra vijest za njihove navijače je bijeg iz opasne zone i podatak da je Šalke jedini ostao na "krompiru" bodova.

Remi srpskog Ajntrahta, Kostić kriv za penal! Reprezentativac Srbije Filip Kostić bespotrebno je igrao rukom u kaznenom prostoru Ajntrahta i omogućio RB Lajpcigu da iz penala izbjegne poraz u Frankfurtu - 1:1 (1:0).

Ajntraht je u dobrom raspoloženju u nedjelju dočekao Red Bul Lajpcig nakon što je reprezentativac Srbije Luka Jović prethodne sedmice donio pobjedu na "Velodromu" protiv Olimpika (1:2) u Ligi Evrope.

Gosti su s druge strane u evropskom takmičenju izgubili od imenjaka iz Salcburga (2:3), ali više od boda po kišom natopljenom terenu "Komercbank Arene", nisu mogli, a i to što su uzeli mogu da zahvale Filipu Kostiću, koji je skrivio jedanaesterac iz kojeg su izjednačili.

AJNTRAHT - RB LAJPCIG 1:1 (1:0)

U prvom dijelu susreta igralo se otvoreno na obje strane, ali je domaćin prvi iskoristio šansu i poveo u 26. minutu kada je "odbijanac" iza leđa Petera Gulašija pospremio Švajcarac Želson Fernandez - 1:0.

Srpski reprezentativci Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović od starta su zaigrali u ekipi iz Frankfurta, a Jović se tri minuta kasnije našao "oči u oči" sa mađarskim golmanom, međutim, Gulaši je spriječio novi pogodak domaćina.

Imali su i gosti iz Lajpciga, prvenstveno preko Tima Vernera svoje šanse u prvih 45 minuta, ali je i čuvar mreže Ajntrahta Kevin Trap na svom jubilarnom stotom meču u svim takmičenjima pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

Ipak, ništa nije mogao u 53. minutu nakon što je zbog igranja rukom Kostića dosuđen jedanaesterac za Red Bul, a siguran sa bijele tačke bio je Emil Forsberg - 1:1.

Poslije izjednačenja, Lajpcig je žestoko napadao i stvarao šanse, ali u nedjelju predveče nije bio dan Tima Vernera, koji se "ispromašivao" do kraja utakmice.

Jović je posljednjih 20-ak minuta prepustio mjesto hrvatskom napadaču Anti Rebiću,koji se vratio na teren poslije duže povrede i upravo je Hrvat imao najbolju šansu da osigura pobjedu Ajntrahtu poslije odlične akcije "tragičara" FIlipa Kostića, ali je Gulaši sjajno intervenisao i spasio bod svom timu.

Napomenimo i to da je utakmicu sudio Feliks Brih, koji je prošle sedmice isključio i rasplakao Kristijana Ronalda u Valensiji, ali i razočarao brojne navijače Srbije na Mundijalu u Rusiji zbog nedosuđenog penala na Aleksandru Mitroviću.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Bajer Leverkuzen - Majnc 1:0 (0:0)
/Haverc 62/

Ajntraht - RB Lajpcig 1:1 (1:0)
/Fernandez 26 - Forsberg 53 pen/

Igrano u subotu:

Hofenhajm - Borusija Dortmund 1:1 (1:0)
/Žoelington 44 - Pulišić 84/

Herta - Borusija Menhengladbah 4:2 (2:1)
/Ibišević 31, 63, Lazaro 34, Duda 73 - Azar 29 pen, Plia 67/

Augzburg - Verder 2:3 (1:2)
/Đa-Čeol 45+3, Maks 47 - Kruze 35, Egeštajn 37, Klasen 75/

Volfsburg - Frajburg 1:3 (0:2)
/Mehmedi 61 - Salaj 7, Petersen 21, Franc 51/

Nirnberg - Hanover 2:0 (0:0)
/Anton 76 autogol, Knol 77/

Šalke - Bajern Minhen 0:2 (0:1)
/Rodriges 9, Levandovski 64 penal/

Igrano u petak:

Štutgart - Fortuna 0:0

TABELA: Bajern Minhen 12, Herta 10, Borusija Dortmund 8, Verder 8, Majnc 7, Volfsburg 7, Borusija Menhengladbah 7, Nirnberg 5, Fortuna 5, Hofenhajm 4, Augzburg 4, Frajburg 4, RB Lajpcig (-1) 4, Ajntraht (-1) 3, Bajer Leverkuzen 3, Hanover 2, Štutgart 2, Šalke 0

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar