Чанак: Најбоље из Лакташа за Цедевиту!

Тренер Партизана не крије да су сви у екипи охрабрени издањима на АБА Суперкупу.

Кошарка 24.09.2018 | 19:45
Чанак: Најбоље из Лакташа за Цедевиту!
За разлику од шпанске турнеје, са које су се због неколико убедљивих пораза вратили "на прстима", у црно-белом табору могу бити задовољни наступом на АБА Суперкупу 2018. у Лакташима.

У другом полувремену четвртфиналне утакмице су "прегазили" Морнар, док су у полуфиналу против Будућности нијансе превагнуле на страну актуелног првака региона.

Уз ограду да нико још није на "100 одсто" и да већина екипа није имала идеалну припрему за овај турнир, Ненад Чанак сигурно може бити задовољан растом самопоуздања у свом тиму, већим степеном уиграности, добром физичком припремљеношћу, високим моралом...

"Имали смо две изузетно јаке, такмичарске утакмице, борили смо се са екипама које претендују на сам врх АБА лиге. Будућности смо парирали до последњих секунди продужетка. Радује скакачка доминација против екипе која ће играти Евролигу, али када играш против екипе таквог квалитета, не смеш да дозволиш да изгубиш због примљених 'кош-фаулова'. Не говорим само о последњем нападу у регуларном току, него о шест-седам таквих ситуација, чак и када нисмо били у бонусу. За то смо кажњени и то је то", прокоментарисао је Чанак полуфинални меч (87:90).

На старту новог регионалног шампионата, Партизан ће у Загребу одмерити снаге са Цедевитом (субота, 29. септембар, директан пренос на ТВ Арена спорт на мтс тв).

"Покушаћемо да извучемо најбоље из ова два дана и да се спремимо колико можемо за Цедевиту. Очекујемо да нам се прикључе Величковић и Си, али то неће бити инстант појачања. Они нису играли месец или више, тако да ће им сигурно требати времена да пронађу неки ритам".

Чанак није могао да каже нешто више о амбицијама у предстојећој сезони, нити да изнесе очекивања од првих неколико мечева.

Најавио је да ће црно-бели увек размишљати пре свега о следећој утакмици.

"Од првих седам утакмица у оба такмичења, пет ћемо играти у гостима. Кад си тренер, спремаш екипу да добијеш сваку утакмицу и очекујеш победу у свакој утакмици. Не могу да причам много унапред, прво ћемо се спремати за Цедевиту, а после тога долазе на ред Тренто, Олимпија и тако даље".

НЕМА МЛАДИХ И СТАРИХ

Упитан да оцени одбрану младих бекова Партизана на асовима Будућности, као што су Немања Гордић, Никола Ивановић, Едвин Џексон... Чанак је одговорио:

"Нема старијих и млађих, они су сви играчи Партизана", додавши да само Марку Пецарском није дао прилику, јер је проценио да је утакмица сувише захтевна за њега са физичког аспекта.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар