Čanak: Najbolje iz Laktaša za Cedevitu!

Trener Partizana ne krije da su svi u ekipi ohrabreni izdanjima na ABA Superkupu.

Košarka 24.09.2018 | 19:45
Čanak: Najbolje iz Laktaša za Cedevitu!
Za razliku od španske turneje, sa koje su se zbog nekoliko ubedljivih poraza vratili "na prstima", u crno-belom taboru mogu biti zadovoljni nastupom na ABA Superkupu 2018. u Laktašima.

U drugom poluvremenu četvrtfinalne utakmice su "pregazili" Mornar, dok su u polufinalu protiv Budućnosti nijanse prevagnule na stranu aktuelnog prvaka regiona.

Uz ogradu da niko još nije na "100 odsto" i da većina ekipa nije imala idealnu pripremu za ovaj turnir, Nenad Čanak sigurno može biti zadovoljan rastom samopouzdanja u svom timu, većim stepenom uigranosti, dobrom fizičkom pripremljenošću, visokim moralom...

"Imali smo dve izuzetno jake, takmičarske utakmice, borili smo se sa ekipama koje pretenduju na sam vrh ABA lige. Budućnosti smo parirali do poslednjih sekundi produžetka. Raduje skakačka dominacija protiv ekipe koja će igrati Evroligu, ali kada igraš protiv ekipe takvog kvaliteta, ne smeš da dozvoliš da izgubiš zbog primljenih 'koš-faulova'. Ne govorim samo o poslednjem napadu u regularnom toku, nego o šest-sedam takvih situacija, čak i kada nismo bili u bonusu. Za to smo kažnjeni i to je to", prokomentarisao je Čanak polufinalni meč (87:90).

Na startu novog regionalnog šampionata, Partizan će u Zagrebu odmeriti snage sa Cedevitom (subota, 29. septembar, direktan prenos na TV Arena sport na mts tv).

"Pokušaćemo da izvučemo najbolje iz ova dva dana i da se spremimo koliko možemo za Cedevitu. Očekujemo da nam se priključe Veličković i Si, ali to neće biti instant pojačanja. Oni nisu igrali mesec ili više, tako da će im sigurno trebati vremena da pronađu neki ritam".

Čanak nije mogao da kaže nešto više o ambicijama u predstojećoj sezoni, niti da iznese očekivanja od prvih nekoliko mečeva.

Najavio je da će crno-beli uvek razmišljati pre svega o sledećoj utakmici.

"Od prvih sedam utakmica u oba takmičenja, pet ćemo igrati u gostima. Kad si trener, spremaš ekipu da dobiješ svaku utakmicu i očekuješ pobedu u svakoj utakmici. Ne mogu da pričam mnogo unapred, prvo ćemo se spremati za Cedevitu, a posle toga dolaze na red Trento, Olimpija i tako dalje".

NEMA MLADIH I STARIH

Upitan da oceni odbranu mladih bekova Partizana na asovima Budućnosti, kao što su Nemanja Gordić, Nikola Ivanović, Edvin Džekson... Čanak je odgovorio:

"Nema starijih i mlađih, oni su svi igrači Partizana", dodavši da samo Marku Pecarskom nije dao priliku, jer je procenio da je utakmica suviše zahtevna za njega sa fizičkog aspekta.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar