Српској потребна братска љубав

Храм светог апостола и јеванђелисте Марка у Великој Обарској код Бијељине свечано је обиљежио преславу – Васкрсење Христово и 80-у годишњицу освештања овог црквеног здања. Свету архијерску литургију служио је епископ зворничко-тузлански Фотије, који је поручио да је српском народу и Републици Српској потребно јединство и братска љубав, а да је велика одговорност и на цркви и на народним представницима власти. Са тим мудрим порукама сагласни су и кандидати Савеза за побједу за предсједника РС Вукота Говедарица и за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић.

Република Српска 23.09.2018 | 14:48
Српској потребна братска љубав
"Порука о јединству је изузетно значајна. Ја сам дубоко увјерен да нама треба народно јединство зато што омогућава да и ми у цјелини можемо функционисати на нормалан начин. И ја сам противник оних који заговарају подјеле које ни чему не воде. Као народ морамо бити јединствени и то је оно што нас може очувати", рекао је Младен Иванић, кандидат Савеза за побједу за српског члана Предсједништва БиХ. 

Одговорност је на политичким партијама, институцијама и цркви, али првенствено на предсједнику РС – истиче Говедарица.



"Нажалост, данашњи предсједник за све ове године то није успио да уради. Једна од основних премиса за које сматрам да су приоритети јесте како дубоко подијељени народ измирити. То нам је потребно, саборност и јединство. Савез за побједе то може, али онај који је први и који нас води мора да влада са собом да би се носио са проблемима, али када имате човјека који не може у потпуности да влада сам са собом не можете очекивати да изражава јединство било ког народа", рекао је Вукота Говедарица, кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске. 

"Предсједник РС са својом уставном позицијом има задаћу да изражава национално јединство српског народа, али и јединство свих осталих народа који желе у миру и достојанствено да живе у РС, као и јединство парламентарних политичких организација. Милорад Додик то није урадио", закључио је Говедарица.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар