Srpskoj potrebna bratska ljubav

Hram svetog apostola i jevanđeliste Marka u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine svečano je obilježio preslavu – Vaskrsenje Hristovo i 80-u godišnjicu osveštanja ovog crkvenog zdanja. Svetu arhijersku liturgiju služio je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji je poručio da je srpskom narodu i Republici Srpskoj potrebno jedinstvo i bratska ljubav, a da je velika odgovornost i na crkvi i na narodnim predstavnicima vlasti. Sa tim mudrim porukama saglasni su i kandidati Saveza za pobjedu za predsjednika RS Vukota Govedarica i za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Republika Srpska 23.09.2018 | 14:48
Srpskoj potrebna bratska ljubav
"Poruka o jedinstvu je izuzetno značajna. Ja sam duboko uvjeren da nama treba narodno jedinstvo zato što omogućava da i mi u cjelini možemo funkcionisati na normalan način. I ja sam protivnik onih koji zagovaraju podjele koje ni čemu ne vode. Kao narod moramo biti jedinstveni i to je ono što nas može očuvati", rekao je Mladen Ivanić, kandidat Saveza za pobjedu za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

Odgovornost je na političkim partijama, institucijama i crkvi, ali prvenstveno na predsjedniku RS – ističe Govedarica.



"Nažalost, današnji predsjednik za sve ove godine to nije uspio da uradi. Jedna od osnovnih premisa za koje smatram da su prioriteti jeste kako duboko podijeljeni narod izmiriti. To nam je potrebno, sabornost i jedinstvo. Savez za pobjede to može, ali onaj koji je prvi i koji nas vodi mora da vlada sa sobom da bi se nosio sa problemima, ali kada imate čovjeka koji ne može u potpunosti da vlada sam sa sobom ne možete očekivati da izražava jedinstvo bilo kog naroda", rekao je Vukota Govedarica, kandidat Saveza za pobjedu za predsjednika Republike Srpske. 

"Predsjednik RS sa svojom ustavnom pozicijom ima zadaću da izražava nacionalno jedinstvo srpskog naroda, ali i jedinstvo svih ostalih naroda koji žele u miru i dostojanstveno da žive u RS, kao i jedinstvo parlamentarnih političkih organizacija. Milorad Dodik to nije uradio", zaključio je Govedarica.



BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar