Голови у дербију? Њих двојица се питају...

Владимир Стојковић и Милан Борјан потенцијални хероји 158. окршаја вечитих ривала.

Фудбал 23.09.2018 | 15:45
Голови у дербију? Њих двојица се питају...
Имали су Партизан и Црвена звезда квалитетне чуваре мрежа у последњој деценији, али се чини да је дуго прошло од тренутка када су међу стативама стала двојица голмана од чијих интервенција у оволикој мери могу да зависе резултати два тима. Владимир Стојковић и Милан Борјан ће сасвим извесно бити један од кључних фактора 158. вечитог дербија, па није искључено да управо један од њих двојице израсте у великог хероја вечерашње утакмице (19.00, ТВ Арена спорт 1).

Владимир Стојковић се на почетку сезоне утопио у слабију форму екипе, на шта се надовезао и изостанак са списка репрезенације, али је искусни чувар мреже протеклих недеља поново подсетио на стара издања. Одбрањени пенал у Новом Саду, а потом и пар блиставих интервенција на мечу са Радом у Хумској, сведоче да се 35-годишњи чувар мреже поново налази у правом расположењу, па ће сасвим извесно представљати и најјачег адута одбране Парног ваљка у окршају са Црвеном звездом.

Навијачима Партизана разлога за расположење пред вечерашњи меч даје и Стојковићев одличан биланс у првенственим дербијима са љутим ривалом. Укупно је бранио на осам вечитих дербија као голман Партизана и забележио четири победе, два ремија и два пораза, уз свега четири примљена гола или просек од 0,5 примљених погодака по утакмици. Додуше, тај биланс је драстично покварен у последња четири окршаја са Црвеном звездом у којима није осетио сласт победе, али је зато имао перфектан почетак.

Милан Борјан има драстично краћи стаж у вечитим дербијима, али се може похвалити да још увек није поражен. Прошле сезоне је стајао три пута на голу Црвене звезде против Партизана и има учинак од једне победе и два ремија. Примио је два гола за 270 минута игре или 0,66 по утакмици.

Самопоуздање репрезентативца Канаде је вероватно на највишем нивоу у досадашњој каријери, а врхунац је достигао у премијерној утакмици Лиге шампиона против Наполија у уторак, где је имао чак седам успешних интервенција. За навијаче Црвене звезде Милан Борјан је један од кључних фактора европских успеха у претходне две сезоне, па ће тако бити и један од великих адута у вечерашњем окршају у Хумској.

Наравно, њихово сутрашње издање ће у великој мери завистити и од игре њихових тимова у вечитом дербију, али делује да их мечеви у којима имају више посла него иначе посебно инспиришу, па ако се разбране могу да представљају нерешиву енигму за противничке нападаче.

Љубитељи фудбала у нашој земљи, без обзира на то чијим су бојама више приклоњени, вероватно би највише уживали у ефикасном мечу и головима на обе стране, али уколико Владимир Стојковић и МиланБорјан буду на свом препознатљивом нивоу, то ће тешко бити могуће.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

партизановац

23.09.2018 14:52

Вецерас мислим немамо сансе! Млого су јаки.

ОДГОВОРИТЕ