Golovi u derbiju? Njih dvojica se pitaju...

Vladimir Stojković i Milan Borjan potencijalni heroji 158. okršaja večitih rivala.

Fudbal 23.09.2018 | 15:45
Golovi u derbiju? Njih dvojica se pitaju...
Imali su Partizan i Crvena zvezda kvalitetne čuvare mreža u poslednjoj deceniji, ali se čini da je dugo prošlo od trenutka kada su među stativama stala dvojica golmana od čijih intervencija u ovolikoj meri mogu da zavise rezultati dva tima. Vladimir Stojković i Milan Borjan će sasvim izvesno biti jedan od ključnih faktora 158. večitog derbija, pa nije isključeno da upravo jedan od njih dvojice izraste u velikog heroja večerašnje utakmice (19.00, TV Arena sport 1).

Vladimir Stojković se na početku sezone utopio u slabiju formu ekipe, na šta se nadovezao i izostanak sa spiska reprezenacije, ali je iskusni čuvar mreže proteklih nedelja ponovo podsetio na stara izdanja. Odbranjeni penal u Novom Sadu, a potom i par blistavih intervencija na meču sa Radom u Humskoj, svedoče da se 35-godišnji čuvar mreže ponovo nalazi u pravom raspoloženju, pa će sasvim izvesno predstavljati i najjačeg aduta odbrane Parnog valjka u okršaju sa Crvenom zvezdom.

Navijačima Partizana razloga za raspoloženje pred večerašnji meč daje i Stojkovićev odličan bilans u prvenstvenim derbijima sa ljutim rivalom. Ukupno je branio na osam večitih derbija kao golman Partizana i zabeležio četiri pobede, dva remija i dva poraza, uz svega četiri primljena gola ili prosek od 0,5 primljenih pogodaka po utakmici. Doduše, taj bilans je drastično pokvaren u poslednja četiri okršaja sa Crvenom zvezdom u kojima nije osetio slast pobede, ali je zato imao perfektan početak.

Milan Borjan ima drastično kraći staž u večitim derbijima, ali se može pohvaliti da još uvek nije poražen. Prošle sezone je stajao tri puta na golu Crvene zvezde protiv Partizana i ima učinak od jedne pobede i dva remija. Primio je dva gola za 270 minuta igre ili 0,66 po utakmici.

Samopouzdanje reprezentativca Kanade je verovatno na najvišem nivou u dosadašnjoj karijeri, a vrhunac je dostigao u premijernoj utakmici Lige šampiona protiv Napolija u utorak, gde je imao čak sedam uspešnih intervencija. Za navijače Crvene zvezde Milan Borjan je jedan od ključnih faktora evropskih uspeha u prethodne dve sezone, pa će tako biti i jedan od velikih aduta u večerašnjem okršaju u Humskoj.

Naravno, njihovo sutrašnje izdanje će u velikoj meri zavistiti i od igre njihovih timova u večitom derbiju, ali deluje da ih mečevi u kojima imaju više posla nego inače posebno inspirišu, pa ako se razbrane mogu da predstavljaju nerešivu enigmu za protivničke napadače.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji, bez obzira na to čijim su bojama više priklonjeni, verovatno bi najviše uživali u efikasnom meču i golovima na obe strane, ali ukoliko Vladimir Stojković i MilanBorjan budu na svom prepoznatljivom nivou, to će teško biti moguće.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

partizanovac

23.09.2018 14:52

Veceras mislim nemamo sanse! Mlogo su jaki.

ODGOVORITE