Џошуа нокаутирао Поветкина и одбранио круне!

Рус се добро држао на Вемблију до седме рунде.  Џошуа нокаутирао Поветкина и одбранио наслов светског првака! Ентони Џошуа одбранио је титуле у тешкој категорији, пошто је победио Александра Поветкина техничким нокаутом у седмој рунди.

Остали спортови 23.09.2018 | 10:00
Џошуа нокаутирао Поветкина и одбранио круне!
Ентони Џошуа одбранио је титуле у тешкој категорији у WБА, WБО и ИБО верзији спектакуларном победом над Русом Александром Поветкином, кога је на Вемблију нокаутирао у седмој рунди.

Британски боксер остварио је 22. победу у исто толико борби, а 21. пут меч добио прекидом, док је Поветкин доживео други пораз у каријери, у којој има 34 победе.

Није изгледало да ће Џошуа тако завршити меч са 11 година старијим ривалом, који је у првих шест рунди био бољи, агресивнији и опаснији.

Британац је ипак искористио тренутак, пронашао пут до Поветкинове главе, са два везана крошеа бацио противника на под. Рус је успео да се придигне, али је уследио завршни ударац и крај борбе.

Џошуа је мало споро ушао у меч и било му је потребно времена да ухвати ритам. Поветкин је то искористио и вероватно је био бољи боксер у рингу.

Најбољи боксер у тешкој категорији убрзао је у седмој рунди када је са два крошеа, прво левим, па потом и десним, оборио Поветкина на под. 

Судија је након тога прекинуо игру и прогласио Џошуу победника техничким нокаутом. Ово је био први пут да је руски боксер поражен тако што га је противник нокаутирао. 

Британски тенисер остао је непоражен у професионалној каријери, а тријумфом над Поветкином задржао је титуле у верзијама WБА, ИБФ, WБО и ИБО у тешкој категорији. 

Меч је одржан у арени пред 80.000 људи где је Џошуа у априлу 2017. године победио Украјинца Владимира Кличка.

Извор: Моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар