Јунајтед се опекао и не жели да то понови!

Вратите прелазни рок до краја августа! Постоји већ одређено време ова иницијатива, а Црвени ђаволи је предводе.

Фудбал 23.09.2018 | 23:30
Јунајтед се опекао и не жели да то понови!
Манчестер Јунајтед предводи иницијативу премијерлигашких клубова који траже да се прелазни рок врати на старо и да траје до краја августа.

Овог лета се прелазни рок завршио 9. августа, Манчестер је извукао најдебљи крај због тога и сада жели да се ствари врате на старо. У томе ће вероватно Црвени ђаволи имати подршку највећих клубова који се плаше да би овим скраћивањем могли да буду у подређеном положају у односу на највеће европске клубове.

Као пример дају Челси. Да је Еден Азар отишао у Реал Мадрид, Плавци не би могли да доведу замену за њега. Жозе Мурињо је више пута истицао да није имао времена да комплетира све трансфере које је желео и да је на то утицала одлука да прелазни рок траје до 9. августа.

Обично се код трансфера одмах по продаји играча има завршена замена, а то овога пута није било могуће због краћег рока у Енглеској. И то је енглеске клубове ставило у лошији положај при куповини.

О овом питању се већ разговарало на састанку Премијер лиге раније овог месеца, а договорено је да се ово питање даље разматра у новембру на следећем састанку.

Иако ниједан енглески клуб није изгубио најбоље играче у завршници прелазног рока у Европи овога лета, било је великих понуда које су унеле панику. Зато ће се тражити повратак на старо већ од следећег лета.

И врло лако ће бити баш тако. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар