Junajted se opekao i ne želi da to ponovi!

Vratite prelazni rok do kraja avgusta! Postoji već određeno vreme ova inicijativa, a Crveni đavoli je predvode.

Fudbal 23.09.2018 | 23:30
Junajted se opekao i ne želi da to ponovi!
Mančester Junajted predvodi inicijativu premijerligaških klubova koji traže da se prelazni rok vrati na staro i da traje do kraja avgusta.

Ovog leta se prelazni rok završio 9. avgusta, Mančester je izvukao najdeblji kraj zbog toga i sada želi da se stvari vrate na staro. U tome će verovatno Crveni đavoli imati podršku najvećih klubova koji se plaše da bi ovim skraćivanjem mogli da budu u podređenom položaju u odnosu na najveće evropske klubove.

Kao primer daju Čelsi. Da je Eden Azar otišao u Real Madrid, Plavci ne bi mogli da dovedu zamenu za njega. Žoze Murinjo je više puta isticao da nije imao vremena da kompletira sve transfere koje je želeo i da je na to uticala odluka da prelazni rok traje do 9. avgusta.

Obično se kod transfera odmah po prodaji igrača ima završena zamena, a to ovoga puta nije bilo moguće zbog kraćeg roka u Engleskoj. I to je engleske klubove stavilo u lošiji položaj pri kupovini.

O ovom pitanju se već razgovaralo na sastanku Premijer lige ranije ovog meseca, a dogovoreno je da se ovo pitanje dalje razmatra u novembru na sledećem sastanku.

Iako nijedan engleski klub nije izgubio najbolje igrače u završnici prelaznog roka u Evropi ovoga leta, bilo je velikih ponuda koje su unele paniku. Zato će se tražiti povratak na staro već od sledećeg leta.

I vrlo lako će biti baš tako. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar