ИТА: Друга узастопна за Парму! Интер дао три гола за 1:0!

Интер дао три гола - славио 1:0! Невиђена ВАР "лудница" у Ђенови. . . "Блеки" и друштво закочили СПАЛ! Други овосезонски гол српског интернационалца, у убједљивој побједи Фиорентине.  Фудбалери Парме победили Каљари са 2:0 у петом колу Серије А.  Жервињо између Марадоне и Хулка! Послије Интера, "мљекаџије" узеле мјеру и Каљарију уз мајсторски погодак Жервиња - 2:0 (1:0)! Турбињо! Брзина коју Серија А није видела две године! Невероватно брзи нападач из Обале Слоноваче сломио отпор Каљарија на почетку другог полувремена - 2:0.

Фудбал 22.09.2018 | 23:00
ИТА: Друга узастопна за Парму! Интер дао три гола за 1:0!
Домаћи фудбалери остварили су други тријумф заредом, пошто су у прошлом колу савладали Интер на гостовању.

Голове за повратника у италијански шампионат постигли су Инглесе у 20. и Жервињо у 47. минуту

После пет одиграних утакмица Парма се налази на седмом месту са седам бодова, док је Каљари тринаести са два бода мање. 

У наредном колу Парма гостује Наполију, док Каљари дочекује Сампдорију. 

Прије три године, Парма је избачена у Серију Д, практично аматерску лигу у Италији, због финансијских проблема и недобијања лиценце, а данас је повезала другу побједу у елитном разреду италијанског фудбала!

ПАРМА - КАЉАРИ 2:0 (1:0)

Након освајања бодова против Интера у Милану (0:1), "мљекаџије" су у суботу у петом колу Серије А уписале други узастопни тријумф. Најзаслужнији за нова три бода били су позајмљени фудбалер Наполија Роберто Инглезе и некадашњи нападач Роме Жервињо, чији је погодак подсјетио на "мјешавину" славног Дијега Марадоне и Бразилца Хулка.

Послије двије шансе у уводном дијелу сусрета на стадиону "Енио Тардини" Инглезе је "провукао" лопту испод голмана гостију са Сардиније - 1:0.

Интересантно, Инглезе је досад три пута у каријери играо против Каљарија и исто толико пута погодио мрежу клуба са Сардиније.

Доминирали су домаћи фудбалери и послије вођства, али су удвостручили предност тек почетком другог полувремена након сјајне соло акције Жервиња.

Нападач из Обале Слоноваче је од свог казненог простора повукао лопту и направио "слалом" кроз одбрану Каљарија, да би уз малу помоћ стативе савладао Алесија Крања - 2:0.

Тада је било јасно да ће бодови остати у Парми, која је до краја без већих проблема сачувала предност за други овосезонски пораз Каљарија и "скок" на седмо мјесто на табели.

Далеко квалитетнији фудбалеру си били и биће у италијанском фудбалу, али бржи тешко да ће се појавити у скорије време. Серија А је на почетку ове сезоне у прилици да се подсети на то каквим моторичким способностима барата невероватни Жервино. Сјајни нападач из Обале Слоноваче је невероватним трком од готово 70 метара и сјајним поготком на старту другог полувремена сломио отпор Каљарија, па се Парма са другим узастпоним слављем пробила на седмо место италијанског шампионата - 2:0 (1:0).

Екипа са Енио Тардинија је после славља над Интером у прошлом колу добила на самопоуздању, које је дефинитивно било кључно и на првој утакмици данашњег програма у Серији А. Није састав РобертаДаверсе одиграо спектакуларну утакмицу. Домаћин је повео прично срећним голом Инглезеа у 20. минуту, а кљхучно је било то што је други постигнут на самом почетку наставка игре, што је потпуно обезглавило екипу Роланда Марана.

Каљари је током утакмице имао више лопту у поседу, али је то заправо био један од планова домаћина, који је најјачи управо из паклених контранапада, какав је био и онај у 47. минуту, када је Жервињо направио потпуни дар-мар на терену и довео до екстазе публику на легендарном Тардињу.

Парма ће нови испит снаге имати у серду у Напуљу, а онда је очекује значајно лакша утакмица са Емполијем на домаћем терену.

Каљари нема разлога за очајавање, пошто му је ово био тек други пораз у сезони. Маранмова екипа у наредном колу дочекује Сампдорију, а онда иде на ноге Интеру.

"Блеки" и друштво закочили СПАЛ! Други овосезонски гол српског интернационалца, у убједљивој побједи Фиорентине.

Фиорентина је головима Марка Пјаце, Николе Миленковића и Федерика Кјезе убједљиво, резултатом 3:0, савладала најпријатније изненађење досадашњег дијела сезоне у Серији А, екипу СПАЛ-а.

Српско-хрватски двојац већ у првом полувремену најавио је сигуран тријумф "виоле".

Миленковићу је прво поништен погодак због офсајда, Хрват је недуго затим прихватио поклон гостујуће одбране и погодио за 1:0, да би предност домаћих подуплао Србин.

Након корнера који је извео Жордан Верето, сјајно је скочио и главом надвисио гостујућег чувара мреже Алфреда Гомиса, те закуцао лопту иза његових леђа.

Послије мајсторије против Кјева у другом колу, био је ово други гол у текућем првенству за популарног "Блекија", који је потврдио сјајну форму на отварању нове сезоне.

Судбину гостију из Фераре запечатио је Кјеза голом у 56. минуту.

Овим тријумфом Фиорентина је стигла до друге позиције, уз бок владајућем шампиону Јувентусу. 

СПАЛ је, с друге стране, за нешто више од полувремена примио чак три гола, а у претходна четири меча само један.

Интер дао три гола - славио 1:0! Невиђена ВАР "лудница" у Ђенови...

ВАР соба радила је прековремено у дуелу Сампдорије и Интера!

Чак три гола морао је да поништи арбитар Марко Гвида, два Интеру, а један Сампдорији, прије него што је Марцело Брозовић у 94. минуту постигао погодак, који је коначно признат!

Интер је остварио минималан тријумф на тешком гостовању у Ђенови, а након много муке, Лучано Спалети могао је да одахне.

А одахнуо је на трибинама, јер га је Гвида послао тамо послије салве увреда на рачун арбитра послије побједоносног гола.

ВАР "лудило" почело је у посљедњим тренуцима првог дијела игре, када је Рађа Наинголан лијепо погодио са врха шеснаестерца, али је гол поништен након ВАР-а, због офсајда у зачетку акције.

Интер је заиграо ангажованије у наставку.

Кандрева је почетком другог полувремена погодио стативу, било је ту прилика и за Брозовића, Икардија, па поново за Кандреву, Шкрињара... али лопта није хтјела у гол.

У 88. минуту - нова збрка.

Квадво Асамоа затресао је мрежу Емила Аудера, али се Гвида поново огласио. Прије него што је стигла до фудбалера из Гане, лопта је прешла гол-аут линију.

Али, то није било све.

Већ у наредном нападу Грегоар Дефрел изашао је сам пред Самира Хандановића, матирао га, скинуо дрес и добио жути картон, али ни овај гол није био признат. Француз је био у недозвољеној позицији.

А онда, коначно, у 94. минуту, регуларан гол!

Овај пут спаса за домаће није било. Брозовић је погодио за велико славље "неразура".

По приказаном у другом полувремену, рекло би се - заслужено.

СЕРИЈА А - 5. КОЛО:

Парма - Каљари 2:0 (1:0)
/Инглезе 20, Жервињо 47/

Фиорентина - СПАЛ 2:0 (2:0)
/Пјаца 18, Миленковић 28/

Сампдорија - Интер 0:1 (0:0)
/Брозовић 90+4/

У недјељу:

Торино - Наполи (12.30)
Болоња - Рома (15.00)
Кјево - Удинезе
Лацио - Ђенова
Милан - Аталанта (18.00)
Фрозиноне - Јувентус (20.30)

Играно у петак:

Сасуоло - Емполи 3:1 (1:1)
/Боатенг 13, Ферари 57, Ди Франческо 85 - Капуто 1/

ТАБЕЛА: Јувентус 12, Сасуоло (+1) 10, СПАЛ (+1) 9, Наполи 9, Сампдорија (+1) 7, Интер (+1) 7, Фиорентина (+1) 7, Парма (+1) 7, Ђенова (-1) 6, Лацио 6, Рома 5, Торино 5, Удинезе 5, Каљари (+1) 5, Милан (-1) 4, Аталанта 4, Емполи (+1) 4, Болоња 1, Фрозиноне 1, Кјево -1.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар