ITA: Druga uzastopna za Parmu! Inter dao tri gola za 1:0!

Inter dao tri gola - slavio 1:0! Neviđena VAR "ludnica" u Đenovi. . . "Bleki" i društvo zakočili SPAL! Drugi ovosezonski gol srpskog internacionalca, u ubjedljivoj pobjedi Fiorentine.  Fudbaleri Parme pobedili Kaljari sa 2:0 u petom kolu Serije A.  Žervinjo između Maradone i Hulka! Poslije Intera, "mljekadžije" uzele mjeru i Kaljariju uz majstorski pogodak Žervinja - 2:0 (1:0)! Turbinjo! Brzina koju Serija A nije videla dve godine! Neverovatno brzi napadač iz Obale Slonovače slomio otpor Kaljarija na početku drugog poluvremena - 2:0.

Fudbal 22.09.2018 | 23:00
ITA: Druga uzastopna za Parmu! Inter dao tri gola za 1:0!
Domaći fudbaleri ostvarili su drugi trijumf zaredom, pošto su u prošlom kolu savladali Inter na gostovanju.

Golove za povratnika u italijanski šampionat postigli su Inglese u 20. i Žervinjo u 47. minutu

Posle pet odigranih utakmica Parma se nalazi na sedmom mestu sa sedam bodova, dok je Kaljari trinaesti sa dva boda manje. 

U narednom kolu Parma gostuje Napoliju, dok Kaljari dočekuje Sampdoriju. 

Prije tri godine, Parma je izbačena u Seriju D, praktično amatersku ligu u Italiji, zbog finansijskih problema i nedobijanja licence, a danas je povezala drugu pobjedu u elitnom razredu italijanskog fudbala!

PARMA - KALJARI 2:0 (1:0)

Nakon osvajanja bodova protiv Intera u Milanu (0:1), "mljekadžije" su u subotu u petom kolu Serije A upisale drugi uzastopni trijumf. Najzaslužniji za nova tri boda bili su pozajmljeni fudbaler Napolija Roberto Ingleze i nekadašnji napadač Rome Žervinjo, čiji je pogodak podsjetio na "mješavinu" slavnog Dijega Maradone i Brazilca Hulka.

Poslije dvije šanse u uvodnom dijelu susreta na stadionu "Enio Tardini" Ingleze je "provukao" loptu ispod golmana gostiju sa Sardinije - 1:0.

Interesantno, Ingleze je dosad tri puta u karijeri igrao protiv Kaljarija i isto toliko puta pogodio mrežu kluba sa Sardinije.

Dominirali su domaći fudbaleri i poslije vođstva, ali su udvostručili prednost tek početkom drugog poluvremena nakon sjajne solo akcije Žervinja.

Napadač iz Obale Slonovače je od svog kaznenog prostora povukao loptu i napravio "slalom" kroz odbranu Kaljarija, da bi uz malu pomoć stative savladao Alesija Kranja - 2:0.

Tada je bilo jasno da će bodovi ostati u Parmi, koja je do kraja bez većih problema sačuvala prednost za drugi ovosezonski poraz Kaljarija i "skok" na sedmo mjesto na tabeli.

Daleko kvalitetniji fudbaleru si bili i biće u italijanskom fudbalu, ali brži teško da će se pojaviti u skorije vreme. Serija A je na početku ove sezone u prilici da se podseti na to kakvim motoričkim sposobnostima barata neverovatni Žervino. Sjajni napadač iz Obale Slonovače je neverovatnim trkom od gotovo 70 metara i sjajnim pogotkom na startu drugog poluvremena slomio otpor Kaljarija, pa se Parma sa drugim uzastponim slavljem probila na sedmo mesto italijanskog šampionata - 2:0 (1:0).

Ekipa sa Enio Tardinija je posle slavlja nad Interom u prošlom kolu dobila na samopouzdanju, koje je definitivno bilo ključno i na prvoj utakmici današnjeg programa u Seriji A. Nije sastav RobertaDaverse odigrao spektakularnu utakmicu. Domaćin je poveo prično srećnim golom Inglezea u 20. minutu, a kljhučno je bilo to što je drugi postignut na samom početku nastavka igre, što je potpuno obezglavilo ekipu Rolanda Marana.

Kaljari je tokom utakmice imao više loptu u posedu, ali je to zapravo bio jedan od planova domaćina, koji je najjači upravo iz paklenih kontranapada, kakav je bio i onaj u 47. minutu, kada je Žervinjo napravio potpuni dar-mar na terenu i doveo do ekstaze publiku na legendarnom Tardinju.

Parma će novi ispit snage imati u serdu u Napulju, a onda je očekuje značajno lakša utakmica sa Empolijem na domaćem terenu.

Kaljari nema razloga za očajavanje, pošto mu je ovo bio tek drugi poraz u sezoni. Maranmova ekipa u narednom kolu dočekuje Sampdoriju, a onda ide na noge Interu.

"Bleki" i društvo zakočili SPAL! Drugi ovosezonski gol srpskog internacionalca, u ubjedljivoj pobjedi Fiorentine.

Fiorentina je golovima Marka Pjace, Nikole Milenkovića i Federika Kjeze ubjedljivo, rezultatom 3:0, savladala najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u Seriji A, ekipu SPAL-a.

Srpsko-hrvatski dvojac već u prvom poluvremenu najavio je siguran trijumf "viole".

Milenkoviću je prvo poništen pogodak zbog ofsajda, Hrvat je nedugo zatim prihvatio poklon gostujuće odbrane i pogodio za 1:0, da bi prednost domaćih poduplao Srbin.

Nakon kornera koji je izveo Žordan Vereto, sjajno je skočio i glavom nadvisio gostujućeg čuvara mreže Alfreda Gomisa, te zakucao loptu iza njegovih leđa.

Poslije majstorije protiv Kjeva u drugom kolu, bio je ovo drugi gol u tekućem prvenstvu za popularnog "Blekija", koji je potvrdio sjajnu formu na otvaranju nove sezone.

Sudbinu gostiju iz Ferare zapečatio je Kjeza golom u 56. minutu.

Ovim trijumfom Fiorentina je stigla do druge pozicije, uz bok vladajućem šampionu Juventusu. 

SPAL je, s druge strane, za nešto više od poluvremena primio čak tri gola, a u prethodna četiri meča samo jedan.

Inter dao tri gola - slavio 1:0! Neviđena VAR "ludnica" u Đenovi...

VAR soba radila je prekovremeno u duelu Sampdorije i Intera!

Čak tri gola morao je da poništi arbitar Marko Gvida, dva Interu, a jedan Sampdoriji, prije nego što je Marcelo Brozović u 94. minutu postigao pogodak, koji je konačno priznat!

Inter je ostvario minimalan trijumf na teškom gostovanju u Đenovi, a nakon mnogo muke, Lučano Spaleti mogao je da odahne.

A odahnuo je na tribinama, jer ga je Gvida poslao tamo poslije salve uvreda na račun arbitra poslije pobjedonosnog gola.

VAR "ludilo" počelo je u posljednjim trenucima prvog dijela igre, kada je Rađa Naingolan lijepo pogodio sa vrha šesnaesterca, ali je gol poništen nakon VAR-a, zbog ofsajda u začetku akcije.

Inter je zaigrao angažovanije u nastavku.

Kandreva je početkom drugog poluvremena pogodio stativu, bilo je tu prilika i za Brozovića, Ikardija, pa ponovo za Kandrevu, Škrinjara... ali lopta nije htjela u gol.

U 88. minutu - nova zbrka.

Kvadvo Asamoa zatresao je mrežu Emila Audera, ali se Gvida ponovo oglasio. Prije nego što je stigla do fudbalera iz Gane, lopta je prešla gol-aut liniju.

Ali, to nije bilo sve.

Već u narednom napadu Gregoar Defrel izašao je sam pred Samira Handanovića, matirao ga, skinuo dres i dobio žuti karton, ali ni ovaj gol nije bio priznat. Francuz je bio u nedozvoljenoj poziciji.

A onda, konačno, u 94. minutu, regularan gol!

Ovaj put spasa za domaće nije bilo. Brozović je pogodio za veliko slavlje "nerazura".

Po prikazanom u drugom poluvremenu, reklo bi se - zasluženo.

SERIJA A - 5. KOLO:

Parma - Kaljari 2:0 (1:0)
/Ingleze 20, Žervinjo 47/

Fiorentina - SPAL 2:0 (2:0)
/Pjaca 18, Milenković 28/

Sampdorija - Inter 0:1 (0:0)
/Brozović 90+4/

U nedjelju:

Torino - Napoli (12.30)
Bolonja - Roma (15.00)
Kjevo - Udineze
Lacio - Đenova
Milan - Atalanta (18.00)
Frozinone - Juventus (20.30)

Igrano u petak:

Sasuolo - Empoli 3:1 (1:1)
/Boateng 13, Ferari 57, Di Frančesko 85 - Kaputo 1/

TABELA: Juventus 12, Sasuolo (+1) 10, SPAL (+1) 9, Napoli 9, Sampdorija (+1) 7, Inter (+1) 7, Fiorentina (+1) 7, Parma (+1) 7, Đenova (-1) 6, Lacio 6, Roma 5, Torino 5, Udineze 5, Kaljari (+1) 5, Milan (-1) 4, Atalanta 4, Empoli (+1) 4, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -1.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar