Сари критикује Премијер лигу!

Збор распореда нисмо конкурентни у Европи.  Тренер Челсија Маурисио Сари изјавио је да је незадовољан распоредом Премијер лиге.

Фудбал 23.09.2018 | 11:00
Сари критикује Премијер лигу!
Он сматра да би промена правила у најјачој лиги на Острву енглеским клубовима знатно повећала шансе у европским такмичењима.

Саријев Челси је у четвртак гостовао Паоку у Солуну и славио са 1:0. Након утакмице, због лоших временских услова, тиму из Лондона је одложен лет, па се екипа вратила у Лондон тек у петак.

Сари је изнео своје незадовољство због чињенице да његова екипа мора да игра првенствени меч са Вест Хемом већ у недељу. 

"Клубови из Италије, који играју неко европско такмичење, могу да траже промену термина првенствених утакмица. Ако желите да будете конкурентни у Европи, мислим да је то добра ствар. У Енглеској не можемо да рачунамо на то, па морамо да играмо првенствену утакмицу 64 часа након утакмице у Лиги Европе. То није лако", рекао је Сари. 

Сари је додао да се нада да ће му резултати у следећим утакмицама Лиге Европе омогућити да направи ротације у тиму и тако одмори кључне играче на гостовањима у Белорусији и Мађарској. 

"У овом тренутку, то можда није велики проблем јер смо одиграли само шест утакмица ове сезоне. За два, три, или четири месеца то може да буде проблем. Надам се да ће Челси обезбедити пролаз у нокаут фазу пре последња два кола, јер ћемо можда морати на једној утакмици одмарати пет, шест, или седам играча". 

Челси ће се у Лиги Европе за пролаз борити са БАТЕ-ом, ПАОК-ом и екипом МОЛ Види. 

Тим из Лондона је одлично стартовао у домаћем првенству, где је уз Ливерпул једина екипа са стопроцентним учинком из пет одиграних кола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар