Sari kritikuje Premijer ligu!

Zbor rasporeda nismo konkurentni u Evropi.  Trener Čelsija Maurisio Sari izjavio je da je nezadovoljan rasporedom Premijer lige.

Fudbal 23.09.2018 | 11:00
Sari kritikuje Premijer ligu!
On smatra da bi promena pravila u najjačoj ligi na Ostrvu engleskim klubovima znatno povećala šanse u evropskim takmičenjima.

Sarijev Čelsi je u četvrtak gostovao Paoku u Solunu i slavio sa 1:0. Nakon utakmice, zbog loših vremenskih uslova, timu iz Londona je odložen let, pa se ekipa vratila u London tek u petak.

Sari je izneo svoje nezadovoljstvo zbog činjenice da njegova ekipa mora da igra prvenstveni meč sa Vest Hemom već u nedelju. 

"Klubovi iz Italije, koji igraju neko evropsko takmičenje, mogu da traže promenu termina prvenstvenih utakmica. Ako želite da budete konkurentni u Evropi, mislim da je to dobra stvar. U Engleskoj ne možemo da računamo na to, pa moramo da igramo prvenstvenu utakmicu 64 časa nakon utakmice u Ligi Evrope. To nije lako", rekao je Sari. 

Sari je dodao da se nada da će mu rezultati u sledećim utakmicama Lige Evrope omogućiti da napravi rotacije u timu i tako odmori ključne igrače na gostovanjima u Belorusiji i Mađarskoj. 

"U ovom trenutku, to možda nije veliki problem jer smo odigrali samo šest utakmica ove sezone. Za dva, tri, ili četiri meseca to može da bude problem. Nadam se da će Čelsi obezbediti prolaz u nokaut fazu pre poslednja dva kola, jer ćemo možda morati na jednoj utakmici odmarati pet, šest, ili sedam igrača". 

Čelsi će se u Ligi Evrope za prolaz boriti sa BATE-om, PAOK-om i ekipom MOL Vidi. 

Tim iz Londona je odlično startovao u domaćem prvenstvu, gde je uz Liverpul jedina ekipa sa stoprocentnim učinkom iz pet odigranih kola.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar