Вујадин Савић: Честитао нам је и Бата Мирковић!

Звездин капитен у разговору за "Вечерње новости" открио да су "многи из табора Партизана" пожелели црвено-белима срећу у Лиги шампиона.

Фудбал 22.09.2018 | 21:15
Вујадин Савић: Честитао нам је и Бата Мирковић!
Фудбалери Црвене звезде пласирали су се овог лета у Лигу шампиона, стали уз највеће клубове Европе, а за то су добили честитке и од највећих ривала - фудбалера и чланова Партизана.

То је у разговору за "Вечерње новости" открио капитен црвено-белих, Вујадин Савић, дан пред недељни "вечити дерби" (19 часова, ТВ Арена спорт).

"Познајем тренера Зорана Бату Мирковића, сјајног човека и стручњака. Скоро смо се и срели, честитао нам је и пожелео све најбоље у елитном такмичењу", рекао је Звездин штопер.

Он је рекао да су честитке и лепе жеље стигле и од других из Хумске улице.

"Такође, многи играчи црно-белих као и људи из управе су нам пожелели срећу. Са свима њима сам увек имао коректан однос, играчи које познајем су добри момци. Наш велики ривалитет не постоји ван терена, кад год се сретнемо лепо се поздравимо, попричамо. Не дружимо се приватно не зато што неко од њих игра у Партизану, већ једноставно због многобројних пословних обавеза", додао је Савић.

Када је у питању недељни дерби, јасно је да ће и једни и други дати све што могу да победе, а Савић тражи да све прође у спортском тону.

"Ту је друга прича, на терену мора да 'пршти', да се остави срце за победу. Не би ваљало да није тако, зато су дербији посебне утакмице. Наравно, у тој борби све мора да буде спортски, без провоцирања и ружних испада. Ето, ја сам и пенал направио у прошлом дербију јер сам хтео да вратим копачку Евертону. Могао сам да је бацим, хтео сам да му је додам, испао сам из акције, закаснио и скривио једанаестерац".

Навијачи Звезде ишчекују победу у дербију, а после меча против Наполија певали су играчима песму о "пет комада". Савић, са друге стране, смирује еуфорију и памти 2003. годину, када су црно-бели дошли на "Маракану" као учесници Лиге шампиона.

"Та скандирања су навијачка пецкања и то је све нормално. Мислим да смо стварно квалитетнија екипа од Партизана. Показали смо то прошле сезоне, за сада то демонстрирамо и ове. Међутим, Партизан не смемо никад да потценимо. Био сам мали, али сећам се сезоне када су црно-бели са Матеусом 2003. ушли у прву Лигу шампиона, имали 16 или 19 поена више, па смо их победили 3:0 на 'Маракани'. Ту нема правила", додао је Савић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар