Vujadin Savić: Čestitao nam je i Bata Mirković!

Zvezdin kapiten u razgovoru za "Večernje novosti" otkrio da su "mnogi iz tabora Partizana" poželeli crveno-belima sreću u Ligi šampiona.

Fudbal 22.09.2018 | 21:15
Vujadin Savić: Čestitao nam je i Bata Mirković!
Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se ovog leta u Ligu šampiona, stali uz najveće klubove Evrope, a za to su dobili čestitke i od najvećih rivala - fudbalera i članova Partizana.

To je u razgovoru za "Večernje novosti" otkrio kapiten crveno-belih, Vujadin Savić, dan pred nedeljni "večiti derbi" (19 časova, TV Arena sport).

"Poznajem trenera Zorana Batu Mirkovića, sjajnog čoveka i stručnjaka. Skoro smo se i sreli, čestitao nam je i poželeo sve najbolje u elitnom takmičenju", rekao je Zvezdin štoper.

On je rekao da su čestitke i lepe želje stigle i od drugih iz Humske ulice.

"Takođe, mnogi igrači crno-belih kao i ljudi iz uprave su nam poželeli sreću. Sa svima njima sam uvek imao korektan odnos, igrači koje poznajem su dobri momci. Naš veliki rivalitet ne postoji van terena, kad god se sretnemo lepo se pozdravimo, popričamo. Ne družimo se privatno ne zato što neko od njih igra u Partizanu, već jednostavno zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza", dodao je Savić.

Kada je u pitanju nedeljni derbi, jasno je da će i jedni i drugi dati sve što mogu da pobede, a Savić traži da sve prođe u sportskom tonu.

"Tu je druga priča, na terenu mora da 'pršti', da se ostavi srce za pobedu. Ne bi valjalo da nije tako, zato su derbiji posebne utakmice. Naravno, u toj borbi sve mora da bude sportski, bez provociranja i ružnih ispada. Eto, ja sam i penal napravio u prošlom derbiju jer sam hteo da vratim kopačku Evertonu. Mogao sam da je bacim, hteo sam da mu je dodam, ispao sam iz akcije, zakasnio i skrivio jedanaesterac".

Navijači Zvezde iščekuju pobedu u derbiju, a posle meča protiv Napolija pevali su igračima pesmu o "pet komada". Savić, sa druge strane, smiruje euforiju i pamti 2003. godinu, kada su crno-beli došli na "Marakanu" kao učesnici Lige šampiona.

"Ta skandiranja su navijačka peckanja i to je sve normalno. Mislim da smo stvarno kvalitetnija ekipa od Partizana. Pokazali smo to prošle sezone, za sada to demonstriramo i ove. Međutim, Partizan ne smemo nikad da potcenimo. Bio sam mali, ali sećam se sezone kada su crno-beli sa Mateusom 2003. ušli u prvu Ligu šampiona, imali 16 ili 19 poena više, pa smo ih pobedili 3:0 na 'Marakani'. Tu nema pravila", dodao je Savić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar