Богдановић мора на нову операцију кољена!

Богдан Богдановић, кошаркашки репрезентативац Србије, биће подвргнут мањој операцији колена леве ноге, пренели су Сакраменто Кингси.  

Кошарка 22.09.2018 | 20:45
Богдановић мора на нову операцију кољена!
Богдановић опет иде "под нож"! Мања операција поново ће бити изведена у Њујорку.

Српски играч осетио је нелагодност у колену током меча са Естонијом у квалификацијама за Светско првенство и после магнетне резонанце утврђено је да је дошло до мањег оштећења.

Богдановић је обновио повреду на истом колену, које је оперисао после завршетка сезоне, након чега је паузирао око осам недеља.

Бек Сакрамента је тада био подвргнут мањој хируршкој интервенцији на менискусу левог колена, а исто се очекује и сада. Кингси нису саопштили колико пауза очекује српског играча. 

Операција, тачније артископија колена, биће обављена у понедељак у Њујорку, а њу ће спровести доктор Рајли Вилијамс, саопштили су Кингси. 

Ово значи да ће Богдановић сигурно пропустити предсезонске утакмице, а вероватно и почетак НБА сезоне, која креће 16. октобра. 

Богдановић и Бјелица били су једини српски кошаркаши из НБА који су играли у другој фази квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године.

Богдан Богдановић ипак ће морати назад у Њујорк, на мањи оперативни захват.

Српски бек осетио је у понедељак, играјући за Србију, непријатан осећај у колену које је крајем пролећа оперисао у САД.

Овог викенда Богдан се заједно са Немањом Бјелицом придружио Кингсима и у Сакраменту је процењено да српски НБА бек оде у понедељак у Њујорк на "мању артроскопију левог колена".

Кингси су саопштили да ће захват водити хирург Рајли Вилијамс и да очекују потпуни Богдановићев опоравак.

НБА сезона 2018/19 почеће 16. октобра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар