Bogdanović mora na novu operaciju koljena!

Bogdan Bogdanović, košarkaški reprezentativac Srbije, biće podvrgnut manjoj operaciji kolena leve noge, preneli su Sakramento Kingsi.  

Košarka 22.09.2018 | 20:45
Bogdanović mora na novu operaciju koljena!
Bogdanović opet ide "pod nož"! Manja operacija ponovo će biti izvedena u Njujorku.

Srpski igrač osetio je nelagodnost u kolenu tokom meča sa Estonijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i posle magnetne rezonance utvrđeno je da je došlo do manjeg oštećenja.

Bogdanović je obnovio povredu na istom kolenu, koje je operisao posle završetka sezone, nakon čega je pauzirao oko osam nedelja.

Bek Sakramenta je tada bio podvrgnut manjoj hirurškoj intervenciji na meniskusu levog kolena, a isto se očekuje i sada. Kingsi nisu saopštili koliko pauza očekuje srpskog igrača. 

Operacija, tačnije artiskopija kolena, biće obavljena u ponedeljak u Njujorku, a nju će sprovesti doktor Rajli Vilijams, saopštili su Kingsi. 

Ovo znači da će Bogdanović sigurno propustiti predsezonske utakmice, a verovatno i početak NBA sezone, koja kreće 16. oktobra. 

Bogdanović i Bjelica bili su jedini srpski košarkaši iz NBA koji su igrali u drugoj fazi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Bogdan Bogdanović ipak će morati nazad u Njujork, na manji operativni zahvat.

Srpski bek osetio je u ponedeljak, igrajući za Srbiju, neprijatan osećaj u kolenu koje je krajem proleća operisao u SAD.

Ovog vikenda Bogdan se zajedno sa Nemanjom Bjelicom pridružio Kingsima i u Sakramentu je procenjeno da srpski NBA bek ode u ponedeljak u Njujork na "manju artroskopiju levog kolena".

Kingsi su saopštili da će zahvat voditi hirurg Rajli Vilijams i da očekuju potpuni Bogdanovićev oporavak.

NBA sezona 2018/19 počeće 16. oktobra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar