Има ли краја бахатости СНСД-а

Бијељина је преплавњена џамбо плакатама и билбордима кандидата СНСД-а. Дотјерани, нашминкани, смјеше нам се са свих страна. Претпостављамо да је новац за ову кампању од неког кредита који ће грађани враћати наредних неколико деценија, али њихова позиција им то дозвољава, саопштено је из Градског одбора СДС-а Бијељине.

Република Српска 22.09.2018 | 16:35
Има ли краја бахатости СНСД-а
Ових дана град је прекривен изборним плакатама политичких странака које се боре за мјесто у најважнијим институцијама у Републици Српској и БиХ. Све је то дио предизборног фолклора и ништа што раније нисмо видјели.



Таман кад смо помислили да се мало реда увело и у ову сферу, да се плакате неће више стављати на кружне раскрснице, на зелене површине, чије одржавање плаћамо ми, грађани, да нам неће више угрожавати животе зарад маркетинга, СНСД се побринуо да нас врати у реалност.

Бијељина је преплавњена џамбо плакатама и билбордима кандидата СНСД-а. Дотјерани, нашминкани, смјеше нам се са свих страна. Претпостављамо да је новац за ову кампању од неког кредита који ће грађани враћати наредних неколико деценија, али њихова позиција им то дозвољава.

Оно што је невјероватно, и што се дешава по први пут, је то да су изборни плакати постављени испред државних институција, што је директно кршење свих правила и прописа.



У нормалној држави, овакво нешто би било строго кажњено, а странка и њени кандидати вјероватно искључени из изборне трке. Но ми очигледно живимо у приватној држави Милорада Додика. Плакати његове странке постављени су испред канцеларије Републичке геодетске управе у Бијељини, испред зграде Републичког Фонда ПИО, на зграду „Панафлекс“, која је у власништву Војина Митровића, носиоца листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ , али коју он за „добре паре“ изнајмљује Републичком инспекторату.

Има ли краја бахатости и безобразлуку СНСД-а?

Осим тога, то су институције гдје се посао добија не на основу квалификације, него на основу чланске карте СНСД-а. Сад је ваљда јаснија порука Милорада Додика, коју је са Јахорине послао младим људима у Републици Српској мало прије почетка кампање, када је рекао - „Само ангажман у политици омогућава да реализујете своје идеје. Можете да будете најбољи студент, можете да будете најбољи стручњак у некој области, али ако нисте у систему власти, тј. дио власти, то је углавном узалудно.“

Градски одбор СДС Бијељина апелује на Централну изборну комисију БиХ и на комуналну полицију да санкционишу овако бахато понашање СНСД-а.

СДС позива грађане да изађу на изборе 7. октобра и добро размисле коме ће дати глас. Само од тог гласа зависи да ли ћемо и даље живјети у приватној држави Милорада Додика или коначно почети да живимо као сав нормалан свијет. Да нам већ једном сване!

(БН)