Ima li kraja bahatosti SNSD-a

Bijeljina je preplavnjena džambo plakatama i bilbordima kandidata SNSD-a. Dotjerani, našminkani, smješe nam se sa svih strana. Pretpostavljamo da je novac za ovu kampanju od nekog kredita koji će građani vraćati narednih nekoliko decenija, ali njihova pozicija im to dozvoljava, saopšteno je iz Gradskog odbora SDS-a Bijeljine.

Republika Srpska 22.09.2018 | 16:35
Ima li kraja bahatosti SNSD-a
Ovih dana grad je prekriven izbornim plakatama političkih stranaka koje se bore za mjesto u najvažnijim institucijama u Republici Srpskoj i BiH. Sve je to dio predizbornog folklora i ništa što ranije nismo vidjeli.



Taman kad smo pomislili da se malo reda uvelo i u ovu sferu, da se plakate neće više stavljati na kružne raskrsnice, na zelene površine, čije održavanje plaćamo mi, građani, da nam neće više ugrožavati živote zarad marketinga, SNSD se pobrinuo da nas vrati u realnost.

Bijeljina je preplavnjena džambo plakatama i bilbordima kandidata SNSD-a. Dotjerani, našminkani, smješe nam se sa svih strana. Pretpostavljamo da je novac za ovu kampanju od nekog kredita koji će građani vraćati narednih nekoliko decenija, ali njihova pozicija im to dozvoljava.

Ono što je nevjerovatno, i što se dešava po prvi put, je to da su izborni plakati postavljeni ispred državnih institucija, što je direktno kršenje svih pravila i propisa.



U normalnoj državi, ovakvo nešto bi bilo strogo kažnjeno, a stranka i njeni kandidati vjerovatno isključeni iz izborne trke. No mi očigledno živimo u privatnoj državi Milorada Dodika. Plakati njegove stranke postavljeni su ispred kancelarije Republičke geodetske uprave u Bijeljini, ispred zgrade Republičkog Fonda PIO, na zgradu „Panafleks“, koja je u vlasništvu Vojina Mitrovića, nosioca liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH , ali koju on za „dobre pare“ iznajmljuje Republičkom inspektoratu.

Ima li kraja bahatosti i bezobrazluku SNSD-a?

Osim toga, to su institucije gdje se posao dobija ne na osnovu kvalifikacije, nego na osnovu članske karte SNSD-a. Sad je valjda jasnija poruka Milorada Dodika, koju je sa Jahorine poslao mladim ljudima u Republici Srpskoj malo prije početka kampanje, kada je rekao - „Samo angažman u politici omogućava da realizujete svoje ideje. Možete da budete najbolji student, možete da budete najbolji stručnjak u nekoj oblasti, ali ako niste u sistemu vlasti, tj. dio vlasti, to je uglavnom uzaludno.“

Gradski odbor SDS Bijeljina apeluje na Centralnu izbornu komisiju BiH i na komunalnu policiju da sankcionišu ovako bahato ponašanje SNSD-a.

SDS poziva građane da izađu na izbore 7. oktobra i dobro razmisle kome će dati glas. Samo od tog glasa zavisi da li ćemo i dalje živjeti u privatnoj državi Milorada Dodika ili konačno početi da živimo kao sav normalan svijet. Da nam već jednom svane!

(BN)