ИТА: Сасуоло наставио са одличним играма!

Фудбалери Сасуола победили су вечерас на свом терену екипу Емполија са 3:1 у првој утакмици петог кола италијанске Серије А.  Најбржи гол сезоне Емполију недовољан за бод. Сасуоло након преокрета стигао до побједе у првом мечу петог кола Серије А.  Сасуоло поново хит Серије А! Само је Јуве испред, потпуни шоу Федерика ди Франческа! Гости повели већ након 18 секунди игре, али им то није помогло да дођу до изненађења у овом мечу - 3:1.

Фудбал 21.09.2018 | 23:21
ИТА: Сасуоло наставио са одличним играма!
Сасуоло је уписао трећу победу и попео се на треће место на табели са 10 освојених бодова.

Емполи је на 17. позицији са четири бода.

Гостујућа екипа је повела већ у првом минуту меча преко Франческа Капута, али је Сасуоло у наставку преокренуо резултат.

Стрелци за победнички тим били су Кевин Принс Боатенг у 13, Дјанмарко Ферари у 57. и Федерико ди Франческо у 85. минуту.

У првом мечу петог кола Серије А Сасуоло је након преокрета савладао Емполи 3:1 (1:1).

Утакмица само што је почела, а домаћин је већ био у минусу.

Франческо Капуто након само 18 секунди затресао је мрежу Сасуола, што је најранији гол ове сезоне у Серији А.

Ипак, овај погодак није био довољан Емполију ни за бод.

Већ у 13. минуту Кевин Принс Боатенг потврдио је сјајну форму ове сезоне и трећим голом на петој утакмици донио свом тиму изједначење.

Екипе су биле у егалу до 57. минута, када се Ђанмарко Ферари најбоље снашао у гужви пред голом Емполија и погодио за вођство.

Код оба поготка "црно-зелених" асистирао је Федерико Ди Франческо, а онда је феноменалну партију пет минута прије краја сусрета крунисао голом, за коначних 3:1.

Фочак Раде Крунић одиграо је свих 90 минута за Емполи, који је посљедњих 20 минута одиграо са десеторицом на терену, јер је због два жута картона у свлачионицу прије времена морао Словенац Миха Зајц.

Сасуоло се са нова три бода пробио на другу позицију, али уз утакмицу више, док Емполи остаје при самом дну табеле.

Сасуоло је поново хит Серије А! Екипа из Ређо Емилије остварила је трећу првенствену победу, пошто је у на старту петог кола италијанског првенства савладала Емополи на Ћита дел Триколореу и пробила се на друго место на табели - 3:1 (0:1).

Емполи је поражен иако није могао да пожели бољи почетак, пошто су гости већ после 18 секунди игре дошли у вођство преко Франческа Капута, али домаћина то није омело да стигне до жељених бодва.

За то је најзаслужнији био сјајни Федерико ди Франческо. Син тренера Роме био двоструки асистент и стрелац мајсторског трећег гола петом након додавања Пола Лироле. Изједначење је стигло у 13. минуту, када јеКевин Принц Боатенг одлично реаговао након центаршута Ди Франческа и из другог плана послао лопту у мрежу немоћног Тераћијана.

Потпуни преокрет догодио се у 57. минуту, када је Ди Франческо одлично центрирао из корнера и погодио на правом месту добро постављеног Ђанмарка Ферарија.

Емполијев отпор и дефинитивно је пао у 71. минуту, када је Миха Зајц зарадио други жути картон због симулације. Пет минута пре краја утакмице Ди Франческо је добио награду за све што је учинио током меча и то на мајсторски начин.

СЕРИЈА А - 5. КОЛО:

Сасуоло - Емполи 3:1 (1:1)
/Боатенг 13, Ферари 57, Ди Франческо 85 - Капуто 1/

У суботу:

Парма - Каљари (15.00)
Фиорентина - СПАЛ (18.00)
Сампдорија - Интер (20.30)

У недјељу:

Торино - Наполи (12.30)
Болоња - Рома (15.00)
Кјево - Удинезе
Лацио - Ђенова
Милан - Аталанта (18.00)
Фрозиноне - Јувентус (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 12, Сасуоло (+1) 10, СПАЛ 9, Наполи 9, Сампдорија 7, Фиорентина 7, Ђенова (-1) 6, Лацио 6, Рома 5, Торино 5, Удинезе 5, Каљари 5, Милан (-1) 4, Аталанта 4, Интер 4, Емполи (+1) 4, Парма 4, Болоња 1, Фрозиноне 1, Кјево -1.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар