ITA: Sasuolo nastavio sa odličnim igrama!

Fudbaleri Sasuola pobedili su večeras na svom terenu ekipu Empolija sa 3:1 u prvoj utakmici petog kola italijanske Serije A.  Najbrži gol sezone Empoliju nedovoljan za bod. Sasuolo nakon preokreta stigao do pobjede u prvom meču petog kola Serije A.  Sasuolo ponovo hit Serije A! Samo je Juve ispred, potpuni šou Federika di Frančeska! Gosti poveli već nakon 18 sekundi igre, ali im to nije pomoglo da dođu do iznenađenja u ovom meču - 3:1.

Fudbal 21.09.2018 | 23:21
ITA: Sasuolo nastavio sa odličnim igrama!
Sasuolo je upisao treću pobedu i popeo se na treće mesto na tabeli sa 10 osvojenih bodova.

Empoli je na 17. poziciji sa četiri boda.

Gostujuća ekipa je povela već u prvom minutu meča preko Frančeska Kaputa, ali je Sasuolo u nastavku preokrenuo rezultat.

Strelci za pobednički tim bili su Kevin Prins Boateng u 13, Djanmarko Ferari u 57. i Federiko di Frančesko u 85. minutu.

U prvom meču petog kola Serije A Sasuolo je nakon preokreta savladao Empoli 3:1 (1:1).

Utakmica samo što je počela, a domaćin je već bio u minusu.

Frančesko Kaputo nakon samo 18 sekundi zatresao je mrežu Sasuola, što je najraniji gol ove sezone u Seriji A.

Ipak, ovaj pogodak nije bio dovoljan Empoliju ni za bod.

Već u 13. minutu Kevin Prins Boateng potvrdio je sjajnu formu ove sezone i trećim golom na petoj utakmici donio svom timu izjednačenje.

Ekipe su bile u egalu do 57. minuta, kada se Đanmarko Ferari najbolje snašao u gužvi pred golom Empolija i pogodio za vođstvo.

Kod oba pogotka "crno-zelenih" asistirao je Federiko Di Frančesko, a onda je fenomenalnu partiju pet minuta prije kraja susreta krunisao golom, za konačnih 3:1.

Fočak Rade Krunić odigrao je svih 90 minuta za Empoli, koji je posljednjih 20 minuta odigrao sa desetoricom na terenu, jer je zbog dva žuta kartona u svlačionicu prije vremena morao Slovenac Miha Zajc.

Sasuolo se sa nova tri boda probio na drugu poziciju, ali uz utakmicu više, dok Empoli ostaje pri samom dnu tabele.

Sasuolo je ponovo hit Serije A! Ekipa iz Ređo Emilije ostvarila je treću prvenstvenu pobedu, pošto je u na startu petog kola italijanskog prvenstva savladala Emopoli na Ćita del Trikoloreu i probila se na drugo mesto na tabeli - 3:1 (0:1).

Empoli je poražen iako nije mogao da poželi bolji početak, pošto su gosti već posle 18 sekundi igre došli u vođstvo preko Frančeska Kaputa, ali domaćina to nije omelo da stigne do željenih bodva.

Za to je najzaslužniji bio sjajni Federiko di Frančesko. Sin trenera Rome bio dvostruki asistent i strelac majstorskog trećeg gola petom nakon dodavanja Pola Lirole. Izjednačenje je stiglo u 13. minutu, kada jeKevin Princ Boateng odlično reagovao nakon centaršuta Di Frančeska i iz drugog plana poslao loptu u mrežu nemoćnog Teraćijana.

Potpuni preokret dogodio se u 57. minutu, kada je Di Frančesko odlično centrirao iz kornera i pogodio na pravom mestu dobro postavljenog Đanmarka Ferarija.

Empolijev otpor i definitivno je pao u 71. minutu, kada je Miha Zajc zaradio drugi žuti karton zbog simulacije. Pet minuta pre kraja utakmice Di Frančesko je dobio nagradu za sve što je učinio tokom meča i to na majstorski način.

SERIJA A - 5. KOLO:

Sasuolo - Empoli 3:1 (1:1)
/Boateng 13, Ferari 57, Di Frančesko 85 - Kaputo 1/

U subotu:

Parma - Kaljari (15.00)
Fiorentina - SPAL (18.00)
Sampdorija - Inter (20.30)

U nedjelju:

Torino - Napoli (12.30)
Bolonja - Roma (15.00)
Kjevo - Udineze
Lacio - Đenova
Milan - Atalanta (18.00)
Frozinone - Juventus (20.30)

TABELA: Juventus 12, Sasuolo (+1) 10, SPAL 9, Napoli 9, Sampdorija 7, Fiorentina 7, Đenova (-1) 6, Lacio 6, Roma 5, Torino 5, Udineze 5, Kaljari 5, Milan (-1) 4, Atalanta 4, Inter 4, Empoli (+1) 4, Parma 4, Bolonja 1, Frozinone 1, Kjevo -1.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar