СП - Атанасијевић: Гинемо једни за друге!

Српски одбојкаши истичу да им победа над Француском после седам година причињава велику сатисфакцију.

Остали спортови 22.09.2018 | 11:45
СП - Атанасијевић: Гинемо једни за друге!
Репрезентација Србије остварила је сјајан резултат на старту друге фазе Светског првенства, чији домаћини су Италија и Бугарска.

Савладана је моћна селекција Француске, резултатом 3:2, као и европски првак Русија у претходном мечу. Тиме су "орлови" истакли озбиљну кандидатуру за пласман међу најбољих шест на свету.

"Ово је била изузетно тешка утакмица, против екипе коју нисмо добили седам година. У први сет смо ушли можда млако, али смо на време схватили да до доброг резултата можемо да дођемо само ако играмо као тим... Ови момци су сјајни, гинемо једни за друге. Сада нас очекује утакмица против Аргентине и то ће бити меч са много већим психолошким притиском, јер победа у суботу може да нас одведе даље", рекао је Александар Атанасијевић, чији снажни сервиси су донели преокрет у петом сету.

Урош Ковачевић, који је реализовао меч лопту, каже да овај тријумф причињава играчима велико задовољство.

"Сигурно да је велика сатисфакција што смо добили Французе после седам година. Пре свега ми је због тога јако драго што смо победили. Било је психолошки тешко играти с њима после толико изгубљених утакмица, али сада је дошао ред на нас и јако сам срећан. Опет смо оставили срце на терену и мени је велика част да делим радост после утакмице са мојим саиграчима".

Петар Крсмановић оценио је да је Србија могла да реши меч и у четвртом сету.

"Ово је велика победа за нас, вероватно и најслађа... Можда смо могли да освајањем четвртог сета узмемо сва три бода, али зато смо фантастично одиграли пети сет. Свака част момцима и стручном штабу, већ у суботу нас чека утакмица против Аргентине, где нам победа гарантује место на Фајнал сиксу", рекао је Крсмановић.

Меч против "гаучоса" у Варни на програму је у суботу од 16.00.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар