SP - Atanasijević: Ginemo jedni za druge!

Srpski odbojkaši ističu da im pobeda nad Francuskom posle sedam godina pričinjava veliku satisfakciju.

Ostali sportovi 22.09.2018 | 11:45
SP - Atanasijević: Ginemo jedni za druge!
Reprezentacija Srbije ostvarila je sjajan rezultat na startu druge faze Svetskog prvenstva, čiji domaćini su Italija i Bugarska.

Savladana je moćna selekcija Francuske, rezultatom 3:2, kao i evropski prvak Rusija u prethodnom meču. Time su "orlovi" istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman među najboljih šest na svetu.

"Ovo je bila izuzetno teška utakmica, protiv ekipe koju nismo dobili sedam godina. U prvi set smo ušli možda mlako, ali smo na vreme shvatili da do dobrog rezultata možemo da dođemo samo ako igramo kao tim... Ovi momci su sjajni, ginemo jedni za druge. Sada nas očekuje utakmica protiv Argentine i to će biti meč sa mnogo većim psihološkim pritiskom, jer pobeda u subotu može da nas odvede dalje", rekao je Aleksandar Atanasijević, čiji snažni servisi su doneli preokret u petom setu.

Uroš Kovačević, koji je realizovao meč loptu, kaže da ovaj trijumf pričinjava igračima veliko zadovoljstvo.

"Sigurno da je velika satisfakcija što smo dobili Francuze posle sedam godina. Pre svega mi je zbog toga jako drago što smo pobedili. Bilo je psihološki teško igrati s njima posle toliko izgubljenih utakmica, ali sada je došao red na nas i jako sam srećan. Opet smo ostavili srce na terenu i meni je velika čast da delim radost posle utakmice sa mojim saigračima".

Petar Krsmanović ocenio je da je Srbija mogla da reši meč i u četvrtom setu.

"Ovo je velika pobeda za nas, verovatno i najslađa... Možda smo mogli da osvajanjem četvrtog seta uzmemo sva tri boda, ali zato smo fantastično odigrali peti set. Svaka čast momcima i stručnom štabu, već u subotu nas čeka utakmica protiv Argentine, gde nam pobeda garantuje mesto na Fajnal siksu", rekao je Krsmanović.

Meč protiv "gaučosa" u Varni na programu je u subotu od 16.00.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar