Секс на три сата

Научници су открили да сперма коју мушкарац избаци три сата после претходне ејакулације најбрже плива и има највише шанси да оплоди јајну ћелију. То је очигледан разлог за парове који покушавају да добију дете да треба да имају сексуалне односе два пута током вечери иил било ког дела дана.

Здравље 21.09.2018 | 21:20
Секс на три сата
Сперма коју мушкарац избаци три сата од претходне ејакулације може повећати успех зачећа за 30 посто. Ово откриће кинеских научника противречно је миту да мушкарцу треба између 24 и 36 сати да се поврати оптимална количина сперматозоида, пише Дејли мејл.

Они су у два наврата прикупили узорке од 250 мушкараца - пар сати и пар дана након ејакулације и упоредили број сперматозоиде и брзину њиховог кретања.

Истраживачки тим који води доктор Да Ли из болнице Схенгјинг установио је да сперматозоиди који су створени пар сати од ејакулације имају највише протеина који убрзавају кретање и олакшано спајање са јајном челијом.

У другом делу експеримента тестирано је 500 парова који су се припремали за вештачку оплодњу. Научници су тражили од мушкараца да дају узорке семена неколико дана или мање од три сата након последње ејакулације. Кад су прикупили сперму од мушкараца оплодили су јајне ћелије и уградили их у њихове партнерке.

Закључили су да сперма узета пар сати након ејакулације има 30 одсто више шанси да се на свет донесе живо дете. Код класичне вештачке оплодње само трећина оплођених јајних челија резултира здравом бебом.

"Годинама су мушкарци саветовани да ограниче сексуалне активности како би повећали шансе за трудноћом. Међутим дошло је време да променимо тактику", рекао је доктор Ли.

Истраживање је објављено у магазину Молецулар & Целлулар Протеомицс.

Сперма је витална у људској репродукцији, а један од битних фактора који утичу на зачеће је покретљивост сперматозоида. Како би се брже и боље кретали, еволуцијски су створили реп који се назива флагелум. Он има критичну улогу у способности сперматозоида да се крећу и на крају се споје са јајном ћелијом.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мимо

22.09.2018 11:53

Моја легне на мој капут и остане трудна

ОДГОВОРИТЕ
Name

погледај мало

24.09.2018 11:51

Јаране на чији све капут легне... :)