СЛС: Чукарички силовит, Спартак тоне све дубље!

Фудбалери Чукаричког победили су на свом терену суботички Спартак са 3:1 у првој утакмици деветог кола Супер лиге Србије.  Мудрински је класа! Робустни нападач Чукаричког одмах по уласку са клупе дао гол, па асистирао Кајевићу, чиме су "брђани" сломили отпор екипе Спартака.  Ураган Мудрински за шест минута разнео Спартак! Гол и асистенција за треће место Суперлиге.  Снажни нападач решио питање победника на Бановом брду - 3:1.

Фудбал 22.09.2018 | 10:45
СЛС: Чукарички силовит, Спартак тоне све дубље!
Чукарички је уписао пету победу од почетка домаћег шампионата и тренутно је трећи на табели са 18 бодова, односно има бод мање од другопласираног Партизана, а три од лидера, екипе Црвене звезде.

На другој страни, Спартак је доживео и шести пораз и претпоследњи је на табели са седам освојених бодова.

Чукарички је повео у 13. минуту голом Слободана Тедића, на 1:1 је изједначио Нобору Шимура, али је домаћа екипа до краја меча још два пута затресла мрежу Спартака.

Стрелци су били Огњен Мудрински у 78. и Асмир Кајевић пет минута касније.

Фудбалери Чукаричког у наредном колу гостују Напретку, док Спартак дочекује Војводину.

Екипа Чукаричког потврдила је кандидатуру за висок пласман у Суперлиги Србије, пошто је на премијери 9. кола као домаћин савладала Спартак резултатом 3:1 (1:0).

Црно-белима са Бановог брда је то укупно пета победа у домаћем првенству, а друга заредом, након што су на крову ТЦ "Вождовац" пре пет дана славили идентичним резултатом.

Најзаслужнији за то што ће Чукарички преноћити на трећој позицији несумњиво је Огњен Мудрински.

Снажни центарфор, који од доласка у садашњи клуб није имао среће са повредама, ушао је у 77. минуту уместо младог Слободана Тедића, стрелца првог поготка и било му је потребно само пет минута да реши утакмицу.

Прво се нашао на правом месту после ударца главом Асмира Кајевића и интервенције голмана Остојића. Из непосредне близине је ћушнуо у мрежу одбијену лопту и донео свом тиму вођство од 2:1.

Суботичани су морали да се отворе, што је домаћин искористио да из полуконтре дође до коначних3:1. По левој страни је прошао и центрирао Мудрински, а Кајевић само поставио ногу на "другој" стативи.

Мудринском је ово први гол у Суперлиги после шест месеци, а у званичним мечевима први од априла и полуфиналне куп утакмице против Партизана.

Мрежа се први пут затресла у 13. минуту, после једноставне акције "брђана" у којој је Вељко Бирманчевић (позајмљен од Партизана) упослио Тедића, а овај лако савладао истрчалог Остојића.

Након неколико полушанси Чукаричког на почетку другог дела утакмице, Спартак је изједначио. Још једно "Партизаново дете", Немања Главчић, одлично је центрирао, а Јапанац Нобору Шимура главом проследио лопту у даљи угао, тамо где Немања Стевановић никако није могао да стигне - 1:1.

Спартак је дуго био на добром путу да освоји макар бод, али на крају је ипак доживео шести пораз у досадашњих девет мечева за бодове. Овосезонски учесник квалификација за Лигу Европе тако заузима претпоследње место на табели.

"Било је јако тешко. Незгодна и чврста екипа Спартака нас је доста намучила и ово није реалан резултат. Један гол разлике био би по мери виђеног", рекао је за ТВ Арена спорт Симо Крунић.

Тренер Чукаричког додао је да се на овом мечу још једном показало да његов тим "има квалитет на терену, али и на клупи", с обзиром на то да су се и Мудрински и Кајевић уписали у стрелце као "резервисти".

Стратег "голубова" Владимир Гаћиновић разочарано је констатовао да је Спартаку "срећа окренула леђа".

"Резултат је стварно превисок у односу на оно што се догађало на терену. Други гол Чукаричког је последица нашег кикса у стандардној ситуацији, после чега нам је игра прешла у стихију. Покушавамо, дајемо све од себе, али као да нас неће".

ПАРОВИ 9. КОЛА:

Чукарички - Спартак 3:1 (1:0)
/Тедић 13, Мудрински 78, Кајевић 83 - Шимура 52/

субота:

Напредак - Динамо Врање 16.00
Земун - ОФК Бачка 16.00
Младост Лучани - Пролетер Нови Сад 19.00
Рад - Мачва 19.00
Радник - Раднички Ниш 19.00
Војводина - Вождовац 19.00

недеља:

Партизан - Црвена звезда 19.00

ТАБЕЛА: Звезда (-1) 21, Партизан 19, Чукарички (+1) 18, Раднички 17, Младост 15, Напредак (-1) 10, Рад 10, Мачва 10, Војводина 9, Пролетер 8, Земун 8, Вождовац 8, Бачка 8, Радник 7, Спартак (+1) 7, Динамо 3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар