SLS: Čukarički silovit, Spartak tone sve dublje!

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su na svom terenu subotički Spartak sa 3:1 u prvoj utakmici devetog kola Super lige Srbije.  Mudrinski je klasa! Robustni napadač Čukaričkog odmah po ulasku sa klupe dao gol, pa asistirao Kajeviću, čime su "brđani" slomili otpor ekipe Spartaka.  Uragan Mudrinski za šest minuta razneo Spartak! Gol i asistencija za treće mesto Superlige.  Snažni napadač rešio pitanje pobednika na Banovom brdu - 3:1.

Fudbal 22.09.2018 | 10:45
SLS: Čukarički silovit, Spartak tone sve dublje!
Čukarički je upisao petu pobedu od početka domaćeg šampionata i trenutno je treći na tabeli sa 18 bodova, odnosno ima bod manje od drugoplasiranog Partizana, a tri od lidera, ekipe Crvene zvezde.

Na drugoj strani, Spartak je doživeo i šesti poraz i pretposlednji je na tabeli sa sedam osvojenih bodova.

Čukarički je poveo u 13. minutu golom Slobodana Tedića, na 1:1 je izjednačio Noboru Šimura, ali je domaća ekipa do kraja meča još dva puta zatresla mrežu Spartaka.

Strelci su bili Ognjen Mudrinski u 78. i Asmir Kajević pet minuta kasnije.

Fudbaleri Čukaričkog u narednom kolu gostuju Napretku, dok Spartak dočekuje Vojvodinu.

Ekipa Čukaričkog potvrdila je kandidaturu za visok plasman u Superligi Srbije, pošto je na premijeri 9. kola kao domaćin savladala Spartak rezultatom 3:1 (1:0).

Crno-belima sa Banovog brda je to ukupno peta pobeda u domaćem prvenstvu, a druga zaredom, nakon što su na krovu TC "Voždovac" pre pet dana slavili identičnim rezultatom.

Najzaslužniji za to što će Čukarički prenoćiti na trećoj poziciji nesumnjivo je Ognjen Mudrinski.

Snažni centarfor, koji od dolaska u sadašnji klub nije imao sreće sa povredama, ušao je u 77. minutu umesto mladog Slobodana Tedića, strelca prvog pogotka i bilo mu je potrebno samo pet minuta da reši utakmicu.

Prvo se našao na pravom mestu posle udarca glavom Asmira Kajevića i intervencije golmana Ostojića. Iz neposredne blizine je ćušnuo u mrežu odbijenu loptu i doneo svom timu vođstvo od 2:1.

Subotičani su morali da se otvore, što je domaćin iskoristio da iz polukontre dođe do konačnih3:1. Po levoj strani je prošao i centrirao Mudrinski, a Kajević samo postavio nogu na "drugoj" stativi.

Mudrinskom je ovo prvi gol u Superligi posle šest meseci, a u zvaničnim mečevima prvi od aprila i polufinalne kup utakmice protiv Partizana.

Mreža se prvi put zatresla u 13. minutu, posle jednostavne akcije "brđana" u kojoj je Veljko Birmančević (pozajmljen od Partizana) uposlio Tedića, a ovaj lako savladao istrčalog Ostojića.

Nakon nekoliko polušansi Čukaričkog na početku drugog dela utakmice, Spartak je izjednačio. Još jedno "Partizanovo dete", Nemanja Glavčić, odlično je centrirao, a Japanac Noboru Šimura glavom prosledio loptu u dalji ugao, tamo gde Nemanja Stevanović nikako nije mogao da stigne - 1:1.

Spartak je dugo bio na dobrom putu da osvoji makar bod, ali na kraju je ipak doživeo šesti poraz u dosadašnjih devet mečeva za bodove. Ovosezonski učesnik kvalifikacija za Ligu Evrope tako zauzima pretposlednje mesto na tabeli.

"Bilo je jako teško. Nezgodna i čvrsta ekipa Spartaka nas je dosta namučila i ovo nije realan rezultat. Jedan gol razlike bio bi po meri viđenog", rekao je za TV Arena sport Simo Krunić.

Trener Čukaričkog dodao je da se na ovom meču još jednom pokazalo da njegov tim "ima kvalitet na terenu, ali i na klupi", s obzirom na to da su se i Mudrinski i Kajević upisali u strelce kao "rezervisti".

Strateg "golubova" Vladimir Gaćinović razočarano je konstatovao da je Spartaku "sreća okrenula leđa".

"Rezultat je stvarno previsok u odnosu na ono što se događalo na terenu. Drugi gol Čukaričkog je posledica našeg kiksa u standardnoj situaciji, posle čega nam je igra prešla u stihiju. Pokušavamo, dajemo sve od sebe, ali kao da nas neće".

PAROVI 9. KOLA:

Čukarički - Spartak 3:1 (1:0)
/Tedić 13, Mudrinski 78, Kajević 83 - Šimura 52/

subota:

Napredak - Dinamo Vranje 16.00
Zemun - OFK Bačka 16.00
Mladost Lučani - Proleter Novi Sad 19.00
Rad - Mačva 19.00
Radnik - Radnički Niš 19.00
Vojvodina - Voždovac 19.00

nedelja:

Partizan - Crvena zvezda 19.00

TABELA: Zvezda (-1) 21, Partizan 19, Čukarički (+1) 18, Radnički 17, Mladost 15, Napredak (-1) 10, Rad 10, Mačva 10, Vojvodina 9, Proleter 8, Zemun 8, Voždovac 8, Bačka 8, Radnik 7, Spartak (+1) 7, Dinamo 3.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar