Тотенхем у агонији због стадиона - кашњење, дрогирани радници...!

Фудбалском клубу Тотенхем ових дана не иде на терену, али ни ван њега – криза око новог стадиона траје и у петак је претрпљен нови ударац.

Фудбал 23.09.2018 | 17:45
Тотенхем у агонији због стадиона - кашњење, дрогирани радници...!
"Певци" су, после неколико одлагања откривања новог стадиона, сада у центру новог скандала, овога пута он има везе са криминалом.

Наиме, радници који учествују у градњи новог "Вајт Харт Лејна" који ће имати капацитет од 60.062 места, наводно су ухваћени у пијанчењу и дрогирању на радном месту.

Компанија "Мејс група" која је надлежна за радове на стадиону у Лондону, у једном тренутку је захваљујући "хаотичном менаџменту" имала и 4.000 запослених на пројетку, а сада се терети да су на лицу места људи у њеним униформама, у јутарњим часовима виђени са великим бројем лименки, пре него што су у тоалетима шмркали кокаин.

Компанија је у саопштењу истакла да је приликом избора радника постојала строга контрола на алкохол и недозвољене супстанце, као и да би сваки радник под утицајем истих одмах био одстрањен са градилишта. Кажу да њих није било на лицу места.

"Мејс’ снажно одбија слику овог пројекта ‘обојеног’ овим анонимним оптужбама. Здравље, безбедност и благостање свих је, и увек ће бити, основа вредности ‘Мејс групе’ и свака сугестија да су наши стандарди о коришћењу алкохола и недозвољених средстава угрожени, била би схваћена екстремно озбиљно. Редовно спроводимо тестове на алкохол и дрогуе како бисмо у ланцу набавке ојачали правила. Свака забринутост за одређено здравствено стање или ризик, требало би да се пошаље здравственом особљу компаније. Нови стадион Тотенхема је један од најкомплекснијих и најиновативнијих пројеката у Великој Британији. Клуб и тим извођача вредно раде како би завршили ову икону од стадиона што је пре могуће. Иако постоји фрустрација ових дана, једном када стадион буде готов, биће фантастичан, представљаће наслеђе и пројекат на који ће сви бити поносни", стоји у саопштењу.

Улога "Мејса" као менаџера изградње била је да буде у сталном контакту са подизвођачима, али су они због лоше комуникације, комуницирали директно са клубом.

То се осетило на изградњи здања које би требало да кошта око милијарду евра, па су, како пише "Констракшн њуз" (Цонструцтион Неwс), "радови за које је потребно недељу дана трајали и по читав месец" јер је, "осим комплексностих и комуникација била ужасна".

Стадион је требало да буде отворен за прошлонедељни дерби са Ливерпулом (2:1 за "Црвене"), али ће клуб наставити да наступа на "Вемблију" у ближој будућности, саопштио је председник клуба Данијел Леви.

То је проузроковало померања распореда на највећем британском стадиону, отказивања НФЛ утакмице заказане за 14. октобар, док је Леви истакао да се дошло до "проблема са најважнијим безбедносним системима".