Немања Гордић: БиХ је дуга прича...

МВП АБА лиге је за портал мондо. ба, говорио о мечу са Игокеом, очекивањима Будућности у Евролиги, али остао мало закопчан када је ријеч о репрезентацији БиХ.

Кошарка 21.09.2018 | 17:15
Немања Гордић: БиХ је дуга прича...
Будућност је синоћ у посљедњој четвртини успјела да сломи жилави отпор Игокее и дође до пласмана у полуфинале АБА Супер Купа у којем је чека београдски Партизан.

Подгоричани су славили 90:86, иако су домаћи играчи у неколико наврата имали чак и двоцифрену предност, коју нису знали да сачувају.

Црногорце су предводили Никола Ивановић са 15 поена и пет асистенција и Немања Гордић који је постигао 19 поена и додао шест асистенција и три изгубљене лопте.

Плејмејкер Будућности и бивши играч Игокее је честитао екипи Ненада Трајковића на одличној утакмици у којој су показали да су јачи него прошле сезоне.

"Имају одличну екипу. Џонсон и Адамовић су велика појачања и мислим да Американац није на 100 одсто што се осјетило у завршници. Добро су вођени и види се да добро тренирају и било нам је тешко. Ми нисмо на нивоу на којем би жељели да будемо, али постоје објективни разлози за то. Тек треба да тренирамо заједно по први пут и бићемо бољи како вријеме буде одмицало", рекао је на почетку разговора за МОНДО Немања Гордић.

Прошла година је за Гордића била најбоља у каријери, постао је МВП лиге и освојио титулу шампиона.

"Било је супер, али то је иза нас. Ове године су већа очекивања, играћемо и Евролигу што је јако захтјевно. Биће и више играча у ротацији, то је неопходно".

Гордић се није појавио на посљедња два окупљања репрезентације БиХ. У првом случају у јунском прозору квалификација за Мундобаскет спекулисало се да је проблем то што му није обновљена кућа која је порушена у рату, док је у посљедњем септембарком прозору вођена расправа између савеза, селектора Јасмина Репеше и Будућности.

Репеша је понашање клуба из Подгорице назвао "некоректним" јер су наступ за државне тимове одобрили црногорским репрезентативцима из својих редова и Французу Едвину Џексону, али не и Гордићу, за којег у ростеру БиХ немају адекватну замјену.

Тим поводом саопштењем су се огласили из КК Будућност, реплициравши Репеши да је одбијање позива Гордићева лична, а не клупска одлука.

Селектор БиХ је потом медијима саопштио да посједује поруке од Немање Гордића и да ће их показати ако је потребно како би потврдио да говори истину.

"Не бих то много коментарисао, нисам се оглашавао, али јесу сви умјесто мене. Кад год сам био у репрезентацији играо сам 100 одсто и снагом и срцем. То нико не може да оспори. Постоје објективни разлози због којих ја нисам играо, али не бих о њима. Доста се ту нагађа, људи причају свашта, оно што прочитају у медијима, али то је дуга прича", рекао је Гордић о недоласку на окупљање у јуну.

Плејмејкер није био у тиму БиХ за мечеве против Финске и Чешке које су "змајеви" са Јусуфом Нуркићем и Џананом Мусом тијесно изгубили.

"Постојала је шанса да играм, што сам и најавио, жао ми је што нисам могао да помогнем момцима јер им је мало недостајало да дођу до побједе у обје утакмице. Од седамнаесте године играм за репрезентацији и мислим да се још нисмо сви окупили и то је стварно велика штета јер БиХ као држава има огроман таленат и потенцијал и ја се надам да ће и то једног дана да се деси", закључио је у разговору за МОНДО Немања Гордић.



Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар