Nemanja Gordić: BiH je duga priča...

MVP ABA lige je za portal mondo. ba, govorio o meču sa Igokeom, očekivanjima Budućnosti u Evroligi, ali ostao malo zakopčan kada je riječ o reprezentaciji BiH.

Košarka 21.09.2018 | 17:15
Nemanja Gordić: BiH je duga priča...
Budućnost je sinoć u posljednjoj četvrtini uspjela da slomi žilavi otpor Igokee i dođe do plasmana u polufinale ABA Super Kupa u kojem je čeka beogradski Partizan.

Podgoričani su slavili 90:86, iako su domaći igrači u nekoliko navrata imali čak i dvocifrenu prednost, koju nisu znali da sačuvaju.

Crnogorce su predvodili Nikola Ivanović sa 15 poena i pet asistencija i Nemanja Gordić koji je postigao 19 poena i dodao šest asistencija i tri izgubljene lopte.

Plejmejker Budućnosti i bivši igrač Igokee je čestitao ekipi Nenada Trajkovića na odličnoj utakmici u kojoj su pokazali da su jači nego prošle sezone.

"Imaju odličnu ekipu. Džonson i Adamović su velika pojačanja i mislim da Amerikanac nije na 100 odsto što se osjetilo u završnici. Dobro su vođeni i vidi se da dobro treniraju i bilo nam je teško. Mi nismo na nivou na kojem bi željeli da budemo, ali postoje objektivni razlozi za to. Tek treba da treniramo zajedno po prvi put i bićemo bolji kako vrijeme bude odmicalo", rekao je na početku razgovora za MONDO Nemanja Gordić.

Prošla godina je za Gordića bila najbolja u karijeri, postao je MVP lige i osvojio titulu šampiona.

"Bilo je super, ali to je iza nas. Ove godine su veća očekivanja, igraćemo i Evroligu što je jako zahtjevno. Biće i više igrača u rotaciji, to je neophodno".

Gordić se nije pojavio na posljednja dva okupljanja reprezentacije BiH. U prvom slučaju u junskom prozoru kvalifikacija za Mundobasket spekulisalo se da je problem to što mu nije obnovljena kuća koja je porušena u ratu, dok je u posljednjem septembarkom prozoru vođena rasprava između saveza, selektora Jasmina Repeše i Budućnosti.

Repeša je ponašanje kluba iz Podgorice nazvao "nekorektnim" jer su nastup za državne timove odobrili crnogorskim reprezentativcima iz svojih redova i Francuzu Edvinu Džeksonu, ali ne i Gordiću, za kojeg u rosteru BiH nemaju adekvatnu zamjenu.

Tim povodom saopštenjem su se oglasili iz KK Budućnost, repliciravši Repeši da je odbijanje poziva Gordićeva lična, a ne klupska odluka.

Selektor BiH je potom medijima saopštio da posjeduje poruke od Nemanje Gordića i da će ih pokazati ako je potrebno kako bi potvrdio da govori istinu.

"Ne bih to mnogo komentarisao, nisam se oglašavao, ali jesu svi umjesto mene. Kad god sam bio u reprezentaciji igrao sam 100 odsto i snagom i srcem. To niko ne može da ospori. Postoje objektivni razlozi zbog kojih ja nisam igrao, ali ne bih o njima. Dosta se tu nagađa, ljudi pričaju svašta, ono što pročitaju u medijima, ali to je duga priča", rekao je Gordić o nedolasku na okupljanje u junu.

Plejmejker nije bio u timu BiH za mečeve protiv Finske i Češke koje su "zmajevi" sa Jusufom Nurkićem i Džananom Musom tijesno izgubili.

"Postojala je šansa da igram, što sam i najavio, žao mi je što nisam mogao da pomognem momcima jer im je malo nedostajalo da dođu do pobjede u obje utakmice. Od sedamnaeste godine igram za reprezentaciji i mislim da se još nismo svi okupili i to je stvarno velika šteta jer BiH kao država ima ogroman talenat i potencijal i ja se nadam da će i to jednog dana da se desi", zaključio je u razgovoru za MONDO Nemanja Gordić.



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar