Нешковић: Црква чува српски народ

Светом литургијом, опходом око храма, парастосом погинулим борцима и ломљењем славског колача обиљежена је крсна слава Рођење пресвете Богородице-Мала Госпојина у истоименом храму у Мачковцу код Лопара.

Република Српска 21.09.2018 | 14:02
Нешковић: Црква чува српски народ
Старјешина храма, протојереј-ставрофор Драгомир Лазеревић честитао је славу вјерницима и у бесједи поручио да рођење Богородице објави радост цијелој васељени, када су се тог дана, и небо и земља радовали.

Кум славе био је директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић који је рекао да је саборност Српске православне цркве одржала српски народ кроз вијекове.

„Изузетно је важно да српски народ води рачуна о својој традицији и вјери, јер је вјера очувала народ", рекао је Нешковић.



Начелник општине Лопаре Радо Савић присуствовао је данашњој храмовној слави, и истакао да народ Мајевице није подијељен а Црква је та која окупља народ.

„Јединство мајевичког народа чува и његује Српска православна црква. Општина Лопаре помаже све изградње и обнове храмова", рекао је новинарима Савић.



Храм Рођења пресвете Богородице у Мачковцу у 2014. години обиљежио је 100 година постојања и једна је од најстаријих светиња мајевичког краја.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

гергелy

21.09.2018 12:16

Нема дана да нема Црквени активности,а да нису повезани са изборима,гдје су политицари представљени као спасиоци народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.09.2018 13:45

Вјера је за кукавице које немају м.да.

Name

Ре

21.09.2018 14:56

Овима из општине су једино и остале црквене активности, да тако иду по неким славама. Да ли они знају шта радити? Предизборно прављење спектакла и церемонија. Да ли мислите те је то довољно народу? Ово је тешко замајавање народа. НИшта не раде цео мандат онда пред изборе, како локалне тако и републичке ударе у церемоније и спектакле.

Name

Др.

21.09.2018 15:19

Ови из Лопара су страшни, па они сваке седмице неке славе славе и ништа не раде, прије неки дан су славили славу у дому здравља, данас неке друге, сутра ће опет неке славе, и друге манифестације измишљати, Изгледа да је у овим Лопарама сваки дана неки празни, слава, светац, шта ли они уопште раде у животу, Од чега живи народ кад се ови из рукоовдства оптшине само славаљењем слава баве?

Name

У памет

21.09.2018 13:16

Црква се се мане политике већ да окупи све своје òвчице око себе а не да их дјели ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

21.09.2018 16:13

Јадна ти мајка ако црква чува српски народ. Предофили, лопови, манијаци..., а онај "добри" дио ћути и моли се Богу да све прође. Ма марш бандо. Људи, молите се богу у кућама, у себи, у манастирима гдје монарси и редовнице саде поврће и воће, производе и граде, па од тог (скромно) живе. Ово по градовима је олош. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дррр мррр

21.09.2018 17:09

Цуј црква цува српски народ хахаха смијесни сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

21.09.2018 18:44

Можда би волео да си нормалан или да си православни Србин, тешко али не брини, ако будеш добар и клекнеш, бићеш дарован.