Nešković: Crkva čuva srpski narod

Svetom liturgijom, ophodom oko hrama, parastosom poginulim borcima i lomljenjem slavskog kolača obilježena je krsna slava Rođenje presvete Bogorodice-Mala Gospojina u istoimenom hramu u Mačkovcu kod Lopara.

Republika Srpska 21.09.2018 | 14:02
Nešković: Crkva čuva srpski narod
Starješina hrama, protojerej-stavrofor Dragomir Lazerević čestitao je slavu vjernicima i u besjedi poručio da rođenje Bogorodice objavi radost cijeloj vaseljeni, kada su se tog dana, i nebo i zemlja radovali.

Kum slave bio je direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković koji je rekao da je sabornost Srpske pravoslavne crkve održala srpski narod kroz vijekove.

„Izuzetno je važno da srpski narod vodi računa o svojoj tradiciji i vjeri, jer je vjera očuvala narod", rekao je Nešković.



Načelnik opštine Lopare Rado Savić prisustvovao je današnjoj hramovnoj slavi, i istakao da narod Majevice nije podijeljen a Crkva je ta koja okuplja narod.

„Jedinstvo majevičkog naroda čuva i njeguje Srpska pravoslavna crkva. Opština Lopare pomaže sve izgradnje i obnove hramova", rekao je novinarima Savić.



Hram Rođenja presvete Bogorodice u Mačkovcu u 2014. godini obilježio je 100 godina postojanja i jedna je od najstarijih svetinja majevičkog kraja.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

gergely

21.09.2018 12:16

Nema dana da nema Crkveni aktivnosti,a da nisu povezani sa izborima,gdje su politicari predstavljeni kao spasioci naroda.

ODGOVORITE
Name

Re

21.09.2018 13:45

Vjera je za kukavice koje nemaju m.da.

Name

Re

21.09.2018 14:56

Ovima iz opštine su jedino i ostale crkvene aktivnosti, da tako idu po nekim slavama. Da li oni znaju šta raditi? Predizborno pravljenje spektakla i ceremonija. Da li mislite te je to dovoljno narodu? Ovo je teško zamajavanje naroda. NIšta ne rade ceo mandat onda pred izbore, kako lokalne tako i republičke udare u ceremonije i spektakle.

Name

Dr.

21.09.2018 15:19

Ovi iz Lopara su strašni, pa oni svake sedmice neke slave slave i ništa ne rade, prije neki dan su slavili slavu u domu zdravlja, danas neke druge, sutra će opet neke slave, i druge manifestacije izmišljati, Izgleda da je u ovim Loparama svaki dana neki prazni, slava, svetac, šta li oni uopšte rade u životu, Od čega živi narod kad se ovi iz rukoovdstva optšine samo slavaljenjem slava bave?

Name

U pamet

21.09.2018 13:16

Crkva se se mane politike već da okupi sve svoje òvčice oko sebe a ne da ih djeli ...

ODGOVORITE
Name

Boxon

21.09.2018 16:13

Jadna ti majka ako crkva čuva srpski narod. Predofili, lopovi, manijaci..., a onaj "dobri" dio ćuti i moli se Bogu da sve prođe. Ma marš bando. Ljudi, molite se bogu u kućama, u sebi, u manastirima gdje monarsi i redovnice sade povrće i voće, proizvode i grade, pa od tog (skromno) žive. Ovo po gradovima je ološ. Fuj.

ODGOVORITE
Name

drrr mrrr

21.09.2018 17:09

Cuj crkva cuva srpski narod hahaha smijesni ste.

ODGOVORITE
Name

Горан

21.09.2018 18:44

Можда би волео да си нормалан или да си православни Србин, тешко али не брини, ако будеш добар и клекнеш, бићеш дарован.