Пике покреће нови тениски турнир!

Освајачу свих 10 милиона долара! Кинеска инвестициона група Космос, коју је основао фудбалер Барселоне Ђерар Пике, осим новог Дејвис купа планира да уведе још промена на АТП туру.

Тенис 23.09.2018 | 12:30
Пике покреће нови тениски турнир!
Недавно је дошло до промена у једином екипном тениском такмичењу које ће од наредне сезоне променити формат, па ће се играти на једном месту на крају сезоне и учествоваће 18 селекција.

ИТФ је изложио бизнис план кроз који би ушло нешто око три милијарде долара за 25 година и од сада ће се Дејвис куп играти у класичном турнирском формату. 

Међутим, Космос не намерава да стане, већ планира да у скоријој будућности оформи ново такмичење у којем ће учествовати 64 играча, преноси британски "Телеграф". 

У питању је егзибициони турнир који ће бити игран у првој недељи после УС опена. Иако за сада није позната локација, јасно је да ће бити организован као било који други турнир, уз две велике промене – неће бити рангирних бодова и победнику ће ићи комплетан наградни фонд турнира. 

Он ће износити округло 10 милиона долара које ће инвестирати Космос. 

Још нема много детаља о овом плану, али је председник ИТФ Дејвид Хагерти, током интервјуа за "Њујорк Тајмс", истакао да Међународна тениска федерација жели да створи "два нова својства". 

"Значајан део донације Космоса биће уложено у трансформацију Дејвис купа. Постоји велики инвестиција за развој националне асоцијације за тенис у колицима. Остатак ће бити уложен у два потпуно нова пројекта – у априлу ће бити играно мешовито тимско такмичење, док ће у септембру бити организован турнир на принципу ‘победник носи све", навео је Хагерти. 

Међутим, информације о новом догађају почеле су да се појављују у тренуцима одигравања Лејвер купа, који организују Роџер Федерер и Род Лејвер, па постоји могућност "сукоба" и поклапања термина. Федерер је претходно казао да жели да разговара са представницима Космоса о распореду њихових турнира. 

"Добра ствар целокупне конфузије јесте што ће сви морати да седну за један сто и саслушају жеље других – ИТФ, АТП и Лејвер куп. Истина је да наредне недеље могу бити веома интересантне", изјавио је Федерер током последњег Гренд слема у Њујорку. 

Космос се још није огласио поводом информација о описаном такмичењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар