Pike pokreće novi teniski turnir!

Osvajaču svih 10 miliona dolara! Kineska investiciona grupa Kosmos, koju je osnovao fudbaler Barselone Đerar Pike, osim novog Dejvis kupa planira da uvede još promena na ATP turu.

Tenis 23.09.2018 | 12:30
Pike pokreće novi teniski turnir!
Nedavno je došlo do promena u jedinom ekipnom teniskom takmičenju koje će od naredne sezone promeniti format, pa će se igrati na jednom mestu na kraju sezone i učestvovaće 18 selekcija.

ITF je izložio biznis plan kroz koji bi ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina i od sada će se Dejvis kup igrati u klasičnom turnirskom formatu. 

Međutim, Kosmos ne namerava da stane, već planira da u skorijoj budućnosti oformi novo takmičenje u kojem će učestvovati 64 igrača, prenosi britanski "Telegraf". 

U pitanju je egzibicioni turnir koji će biti igran u prvoj nedelji posle US opena. Iako za sada nije poznata lokacija, jasno je da će biti organizovan kao bilo koji drugi turnir, uz dve velike promene – neće biti rangirnih bodova i pobedniku će ići kompletan nagradni fond turnira. 

On će iznositi okruglo 10 miliona dolara koje će investirati Kosmos. 

Još nema mnogo detalja o ovom planu, ali je predsednik ITF Dejvid Hagerti, tokom intervjua za "Njujork Tajms", istakao da Međunarodna teniska federacija želi da stvori "dva nova svojstva". 

"Značajan deo donacije Kosmosa biće uloženo u transformaciju Dejvis kupa. Postoji veliki investicija za razvoj nacionalne asocijacije za tenis u kolicima. Ostatak će biti uložen u dva potpuno nova projekta – u aprilu će biti igrano mešovito timsko takmičenje, dok će u septembru biti organizovan turnir na principu ‘pobednik nosi sve", naveo je Hagerti. 

Međutim, informacije o novom događaju počele su da se pojavljuju u trenucima odigravanja Lejver kupa, koji organizuju Rodžer Federer i Rod Lejver, pa postoji mogućnost "sukoba" i poklapanja termina. Federer je prethodno kazao da želi da razgovara sa predstavnicima Kosmosa o rasporedu njihovih turnira. 

"Dobra stvar celokupne konfuzije jeste što će svi morati da sednu za jedan sto i saslušaju želje drugih – ITF, ATP i Lejver kup. Istina je da naredne nedelje mogu biti veoma interesantne", izjavio je Federer tokom poslednjeg Grend slema u Njujorku. 

Kosmos se još nije oglasio povodom informacija o opisanom takmičenju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar