Велика полемика у Мадриду...

Модрић, Крос и Каземиро – бољи и од Зидана, Фига, Бекама и Гутија! У ствари, најбољи у историји Реала!

Фудбал 21.09.2018 | 23:49
Велика полемика у Мадриду...
Није то мала ствар. Кад те уопште номинују за овакав текст. Посебно не кад је у питању Краљевски клуб. Највећи међу највећима. А мадридска Марка, огледало Реала у јавности, баш је то учинила Луком Модрићем, Тонијем Крозом и Каземиром. После бриљантне партије против Роме, када је поменутио трио појео противника, Марка се чини нам се са правом запитала: да ли је ово најјача веза у Реаловој историји?

Одмах да се оградимо: средином прошлог века, кад је Реалова Yе-Yе генерација харала Европом, фудбал је изгледао нешто другачије. Рецимо, у финалу против Партизана из 1966. године Реал је играо у формацији 4-2-4. Веза ту није била онаква каквом је данас сматрамо.

Откако се фудбал модернизовао, имао је Реал страшне фудбалере средине, сетимо се само првих Галактикоса Флорентина Переза, али чини се да ама баш нико не може да приђе садашњем троуглу асова. Поштованих у сваком кутку планете, али опет можда и недовољно вреднованих. Можда и због цене. Цела ова Реалова веза коштала је свега око 60.000.000 (30.000.0000 евра је Тотенхему плаћено за Модрића, 25.000.000 Бајерну за Кроса, док је Каземиро стигао из Сао Паула за свега 6.000.000) што је у данашњем фудбалу мало и за једног врхунског играча. А свет је отишао дођавола, па све гледа кроз паре.

Међутим, чињенично је стање: откако је 4. октобра 2015. године Рафа Бенитез упарио савршени трилинг Реала – титула у Примери из 2017, шпански Суперкуп из 2017. и наравно пехари Лиге шампиона из 2016, 2017. и 2018. Уз два европска Суперкупа и две титуле светског првака. Успеси које не можеш да оспориш.

А како је све почело? Без превише помпе чини се. Истина, Модрићев долазак из Лондона још 2012. јесте представљао својеврсну сагу, одбијао је Хрват и да тренира са Тотенхемом како би издејствовао дозволу да дође у Реал. Инсистирао је Жозе Мурињо. Лука је био једина изричита Мурињова жеља. Он или нико! Годину касније из Бразила слеће ацион. Каземиро међу путницима. У том тренутку појачање за Б тим Реала. Нико баш није очекивао овакву експлозију. За крај и она чудна “трампа“ са Бајерном на лето 2014. Одрекао се Реал легендарног Ћабија Алонса, али је добио идеалног и много млађег наследника.

Чекало се... Годину и кусуру дана. Чекао се Рафа Бенитез и тај октобар 2015. И мада није тако изгледало, сада се са правом поставља питање: да ли је трио Каземиро – Модрић – Крос најбољи везни ред у историји Реал Мадрида?

Конкуренти би могли да му буду...

Лешинарева кохорта (крај 80-их): Мичел, Шустер, Васкез, Гордиљо;
Валданова веза (1994 - 1996): Редондо, Луис Енрике, Лаудруп, Амависка
Зиданова омиљена (2000 - 2003): Фиго, Макелене, Зидан, Солари
Галактикоси (2003 -2005): Фиго, Бекам, Гути, Зидан

Каземиро, Модрић и Кроз уопште не делују инфериорно. Напротив. Па тако данашња Марка на насловној страни каже да су баш њих тројица у средишту Реаловог урагана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар