Velika polemika u Madridu...

Modrić, Kros i Kazemiro – bolji i od Zidana, Figa, Bekama i Gutija! U stvari, najbolji u istoriji Reala!

Fudbal 21.09.2018 | 23:49
Velika polemika u Madridu...
Nije to mala stvar. Kad te uopšte nominuju za ovakav tekst. Posebno ne kad je u pitanju Kraljevski klub. Najveći među najvećima. A madridska Marka, ogledalo Reala u javnosti, baš je to učinila Lukom Modrićem, Tonijem Krozom i Kazemirom. Posle briljantne partije protiv Rome, kada je pomenutio trio pojeo protivnika, Marka se čini nam se sa pravom zapitala: da li je ovo najjača veza u Realovoj istoriji?

Odmah da se ogradimo: sredinom prošlog veka, kad je Realova Ye-Ye generacija harala Evropom, fudbal je izgledao nešto drugačije. Recimo, u finalu protiv Partizana iz 1966. godine Real je igrao u formaciji 4-2-4. Veza tu nije bila onakva kakvom je danas smatramo.

Otkako se fudbal modernizovao, imao je Real strašne fudbalere sredine, setimo se samo prvih Galaktikosa Florentina Pereza, ali čini se da ama baš niko ne može da priđe sadašnjem trouglu asova. Poštovanih u svakom kutku planete, ali opet možda i nedovoljno vrednovanih. Možda i zbog cene. Cela ova Realova veza koštala je svega oko 60.000.000 (30.000.0000 evra je Totenhemu plaćeno za Modrića, 25.000.000 Bajernu za Krosa, dok je Kazemiro stigao iz Sao Paula za svega 6.000.000) što je u današnjem fudbalu malo i za jednog vrhunskog igrača. A svet je otišao dođavola, pa sve gleda kroz pare.

Međutim, činjenično je stanje: otkako je 4. oktobra 2015. godine Rafa Benitez upario savršeni triling Reala – titula u Primeri iz 2017, španski Superkup iz 2017. i naravno pehari Lige šampiona iz 2016, 2017. i 2018. Uz dva evropska Superkupa i dve titule svetskog prvaka. Uspesi koje ne možeš da osporiš.

A kako je sve počelo? Bez previše pompe čini se. Istina, Modrićev dolazak iz Londona još 2012. jeste predstavljao svojevrsnu sagu, odbijao je Hrvat i da trenira sa Totenhemom kako bi izdejstvovao dozvolu da dođe u Real. Insistirao je Žoze Murinjo. Luka je bio jedina izričita Murinjova želja. On ili niko! Godinu kasnije iz Brazila sleće acion. Kazemiro među putnicima. U tom trenutku pojačanje za B tim Reala. Niko baš nije očekivao ovakvu eksploziju. Za kraj i ona čudna “trampa“ sa Bajernom na leto 2014. Odrekao se Real legendarnog Ćabija Alonsa, ali je dobio idealnog i mnogo mlađeg naslednika.

Čekalo se... Godinu i kusuru dana. Čekao se Rafa Benitez i taj oktobar 2015. I mada nije tako izgledalo, sada se sa pravom postavlja pitanje: da li je trio Kazemiro – Modrić – Kros najbolji vezni red u istoriji Real Madrida?

Konkurenti bi mogli da mu budu...

Lešinareva kohorta (kraj 80-ih): Mičel, Šuster, Vaskez, Gordiljo;
Valdanova veza (1994 - 1996): Redondo, Luis Enrike, Laudrup, Amaviska
Zidanova omiljena (2000 - 2003): Figo, Makelene, Zidan, Solari
Galaktikosi (2003 -2005): Figo, Bekam, Guti, Zidan

Kazemiro, Modrić i Kroz uopšte ne deluju inferiorno. Naprotiv. Pa tako današnja Marka na naslovnoj strani kaže da su baš njih trojica u središtu Realovog uragana.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar