Прича: Дерби дебитаната!

Чак 19 фудбалера Партизана и Црвене звезде могло би да у недељу први пут игра најзначајнију утакмицу домаћег фудбала.

Фудбал 22.09.2018 | 00:03
Прича: Дерби дебитаната!
Наредни, 158.вечити дерби могао би да буде рекордни када је у питању број дебитаната у највећој утакмици српског фудбала. Чак 19 фудбалера на које тренутно рачунају Зоран Мирковић и Владан Милојевић до сада нису осетили барут београдског дербија.

Тешко да ће се сви наћи на терену, али извесно је већ сада да ће на терену бити много више дебитаната него у претходном сусрету Црвене звезде и Партизана. Тада су лед пробили Срђан Бабић и Ел Фарду Бен са једне, односно Ђерлек, Светозар Марковић и Саша Здјелар са друге стране.

Веће активност у финишу прелазног рока учинила је да Црвена звезда има 12 потенцијалних новајлија. Шансу да се први пут као играчи Црвене звезде одмере против црно-белих имаће Дејан Мелег, Душан Јованчић, Џонатан Кафу, Горан Чаушић, Лоренцо Ебесилио, Марко Марин, Милан Јевтовић, Милош Дегенек, Никола Стојиљковић, Рашид Сумаила, Вељко Симић и Зоран Поповић.

Од свих набројаних извесно је да ће Милош Дегенек бити у стартној постави. Близу првих минута су Душан Јованчић, Џонатан Кафу врло вероватно и Марко Марин. Са њима у кошу иду и деца клуба Горан Чаушић и Вељко Симић. Шансу са клупе требало би да добије Никола Стојиљковић.

Са друге стране Партизан има седморицу потенцијалних новајлија. Извесно је да ће напад српског вицешампиона предводити Рикардо Гомеш. Популарни Рики се наметнуо као примарно решење Зорана Бате Мирковића. Ове сезоне је постигао већ шест голова. Исто тако у првој постави ће се наћи репрезентативац Босне и Херецеговине Горан Закарић. Можда и највеће летње појачање Партизана. Једно мерсто у централном делу одбране резервисано је за Марка Ваљентеа.

Мали знак питања стоји код имена црногорског везисте Александра Шћекића, затим Немање Николића и Габријела Енакеа. Млади Шеховић је имао проблема са повредама, па је питање ко ће добити шансу на позицији левог бека. Иначе, Шеховић је ове сезоне одиграо омладински вечити дерби и савладао као гост црвено-беле (3:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар