Priča: Derbi debitanata!

Čak 19 fudbalera Partizana i Crvene zvezde moglo bi da u nedelju prvi put igra najznačajniju utakmicu domaćeg fudbala.

Fudbal 22.09.2018 | 00:03
Priča: Derbi debitanata!
Naredni, 158.večiti derbi mogao bi da bude rekordni kada je u pitanju broj debitanata u najvećoj utakmici srpskog fudbala. Čak 19 fudbalera na koje trenutno računaju Zoran Mirković i Vladan Milojević do sada nisu osetili barut beogradskog derbija.

Teško da će se svi naći na terenu, ali izvesno je već sada da će na terenu biti mnogo više debitanata nego u prethodnom susretu Crvene zvezde i Partizana. Tada su led probili Srđan Babić i El Fardu Ben sa jedne, odnosno Đerlek, Svetozar Marković i Saša Zdjelar sa druge strane.

Veće aktivnost u finišu prelaznog roka učinila je da Crvena zvezda ima 12 potencijalnih novajlija. Šansu da se prvi put kao igrači Crvene zvezde odmere protiv crno-belih imaće Dejan Meleg, Dušan Jovančić, Džonatan Kafu, Goran Čaušić, Lorenco Ebesilio, Marko Marin, Milan Jevtović, Miloš Degenek, Nikola Stojiljković, Rašid Sumaila, Veljko Simić i Zoran Popović.

Od svih nabrojanih izvesno je da će Miloš Degenek biti u startnoj postavi. Blizu prvih minuta su Dušan Jovančić, Džonatan Kafu vrlo verovatno i Marko Marin. Sa njima u košu idu i deca kluba Goran Čaušić i Veljko Simić. Šansu sa klupe trebalo bi da dobije Nikola Stojiljković.

Sa druge strane Partizan ima sedmoricu potencijalnih novajlija. Izvesno je da će napad srpskog vicešampiona predvoditi Rikardo Gomeš. Popularni Riki se nametnuo kao primarno rešenje Zorana Bate Mirkovića. Ove sezone je postigao već šest golova. Isto tako u prvoj postavi će se naći reprezentativac Bosne i Herecegovine Goran Zakarić. Možda i najveće letnje pojačanje Partizana. Jedno mersto u centralnom delu odbrane rezervisano je za Marka Valjentea.

Mali znak pitanja stoji kod imena crnogorskog veziste Aleksandra Šćekića, zatim Nemanje Nikolića i Gabrijela Enakea. Mladi Šehović je imao problema sa povredama, pa je pitanje ko će dobiti šansu na poziciji levog beka. Inače, Šehović je ove sezone odigrao omladinski večiti derbi i savladao kao gost crveno-bele (3:1)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar