Анализа: Како су лекције из Тарагоне разбудиле Партизан?

Резултати нису били повољни, али је млади тим Ненада Чанка очигледно извукао доста позитивних ствари. То се, усталом, видело против Морнара.

Кошарка 21.09.2018 | 21:45
Анализа: Како су лекције из Тарагоне разбудиле Партизан?
Кошаркаши Партизана савладали су иницијалну препреку на путу до трофеја Суперкупа АБА лиге. Морнар није био лак плен, али је црно-бели састав урадио довољно тога доброг да на крају однесе комотну победу. Већ у суботу освајача Купа Радивоја Кораћа чека највећи изазов - Будућност, вођена Александром Џикићем.

Парни ваљак ће и у тај меч ући без помоћи двојице најискуснијих у тиму - капитена Новице Величковића и енергичног Бонџе Сија. Ипак, изостанак јако битних шрафова у Лакташима не мења много тога у тимском приступу игре. Ђорђе Гагић је најавио борбу за сваки трофеј и до последње капи зноја, а оно што су апострофирали и његови саиграчи Вања Маринковић и Раде Загорац биле су лекције са припремног турнира у Тарагони. Резултати нису били повољни, али је млади тим Ненада Чанка очигледно извукао доста позитивних ствари. То се, усталом, видело против Морнара.

Партизан ће сада покушати да прикупљено знање имплементира у судар са браниоцем јадранског трона у суботу (ТВ Аренаспорт, 18.00).

„Значи на победа много, посебно јер смо имали тешку серију утакмица у Шпанији. Тамо смо играли лоше, искрено, али смо се дигли јако против Морнара, који увек игра добро, брзо, незгодно...“, истиче Вања Маринковић, коме је против Морнара поново додељена капитенска трака.

„Много је боље него што је било, али ово је тек старт. Значи то што смо добро играли и што смо подизали ритам из минута у минут“.

Истог мишљења је и Раде Загорац, који је први такмичарски меч у црно-белом дресу обележио врло разноврсном партијом са испуњеним статистичким колонама.

„Драго ми је што је прва такмичарска утакмица пред, већински, нашим навијачима, прошла успешно. Има неких детаља којим нисмо задовољни и које треба исправити, али битна је победа. Ето, иницијална реакција после оних првих пораза била је у облику момената панике код навијача и око клуба. Ја сам више пута нагласио да ће овај тим временом изгледати све боље, ту нема никакве сумње. Драго ми је што ова прва утакмица показује да има више него довољно разлога за такво размишљање“, сматра некадашњи капитен Мега Бемакса.

Партизан је против старог такмаца имао подршку добро попуњене дворане у Лакташима, што је дало посебну инспирацију момцима у црним дресовима.

„Доста је нових играча овде и њима то значи, а посебно јер су млади. Играли смо као да је у Пиониру. У Лакташима је традиционално добра атмосфера кад игра Партизан“, истиче Вања.

Вања је поново навукао капитенску траку, док је Раде једва дочекао да крочи на паркет и представља клуб за који одмалена навија.

„Можда је и дошло време да имам другачију улогу. Новица, ето, није ту, ја сам му заменик. Зна се ко је прави капитен Партизана и чекамо његов повратак у тим, као и Бонџин“, поручује Маринковић, на шта се брзо надовезује Загорац:

„Задовољан сам. Како тимски, тако је и мој старт био мало спорији. Не могу да кажем да нисам очекивао све то. Имао сам, такорећи, играчку паузу због разних ствари готово целу сезону. Све иде спорим, али правим ритмом и морам да будем оптимистичан“.

Партизановим младим ведетама много је значило то што је цео тим показао снажну реакцију у моментима када је Морнар озбиљно претио да окрене утакмицу наглавачке...

„Отишли смо у једном тренутку на осам разлике, али онда две тројке њихове и одмах напето. Доста смо млади, неискусни, али смо показали мирноћу, хладну главу“, каже Вања, док Раде подсећа да је ово тек почетак и да ће најбоље партије тек доћи:

„Доста тога говори што сам ја, чини ми се, трећи најстарији играч у овом ростеру. Присуство капитена је много важно, не само за екипу, већ и на менталном плану. Новица је прави капитен уз којег ће се коцкице лепо сложити. Он је на правом путу да залечи своју повреду, Бонџа је јако важан за наш ростер у оба смера игре. Верујем да смо на добром путу, верујем у цео колектив, сачињен махом од младих играча, уз неколико искусних кајли. Биће то све добро“.

Извор: моззартспорт

Фото: АБА лига

Коментари / 0

Оставите коментар