Чанак: Још смо далеко од онога како треба...

Тренер кошаркаша Партизана Ненад Чанак рекао је да је његова екипа још далеко од тога како треба да изгледа упркос победи над Морнаром.

Кошарка 20.09.2018 | 21:45
Чанак: Још смо далеко од онога како треба...
Чанак: Добро за самопоуздање... Тренер Партизана каже да је његова екипа још далеко од жељене игре и да неке позитивне ствари из победе над Морнаром треба "узети са резервом".

Партизан се пласирао у полуфинале Супер купа АБА лиге, пошто је са 91:77 победио Морнар.

"Још смо далеко од онога како треба да изгледамо. Ова победа је добра за самопоуздање екипе. Ово је верованто најбоље издање Партизана у предсезони. Екипа је у фази стварања", рекао је Чанак после утакмице у Лакташима.

Чанак је додао да је можда овај меч имао такмичарски значај, али свакако није имао највећи императив победе.

"Сврха турнира је да сваку утакмицу играш да победиш, али треба да будемо прави када се буде играло за бодове", казао је Чанак.

Ненад Чанак није био ни најмање еуфоричан после победе над Морнаром 91:77 у четвртфиналу АБА Суперкупа.

"Рекао сам и пре турнира да је Партизан екипа у стварању и да долазимо после резултатски лоше турнеје по Шпанији, где смо свесно отишли да се измеримо са много јачим екипама од нас. Видели смо тамо све наше недостатке, у овом тренутку мислим да смо и даље далеко од оног како треба да изгледамо, али победа над Морнаром сигурно је добра за наше самопоуздање. Успели смо да агресивношћу компензујемо квалитете противника и да добијемо утакмицу", рекао је тренер црно-белих на конференцији за новинаре.

Партизан је из дефанзивног скока и освојених лопти истрчао велики број контри и дао много лаких поена. У последњој деоници уследила је и одлучујућа серија од 14:0.

"Појачали смо агресивност, успели да физички боље изгледамо у четвртој четвртини, али то треба узети са резервом, јер у томе је играо улогу и фактор неуиграности Морнара, као и то што су пре овог турнира дан за даном играли против ФМП-а. Видећемо да ли ћемо те ствари радити у континуитету. Ако будемо, онда је то нешто што ме заиста радује".

Екипа је забележила чак 27 асистенција, до изражаја је дошла несебичност играча.

"То јесте разлог за задовољство, али Партизан је одувек гајио такву кошарку. Такви карактери су селектирани много пре мене. То је био и треба да буде заштитни знак Партизана", завршио је Чанак.

Тренер Морнара Михаило Павићевић рекао је да његова екипа има потенцијал.

"Нема кукања, идемо даље. Изгледамо као шутерска екипа, али то треба доказати на терену. Наша концепција се неће мењати, знате какву смо кошарку играли прошле сезоне. Тешко је рећи да ли ћемо бити на истом нивоу. Има потенцијала", рекао је Павићевић.

Пред тренером Морнара Михајлом Павићевићем је тежак задатак, да након најуспешније сезоне у историји клуба, задржи висок ниво.

Он је најавио да се концепција неће мењати, али да је потребно време да се екипа уигра, као и да се види ко је од нових играча из САД право појачање.

"Играћемо и ове године кошарку по којој смо познати, а да ли ћемо бити на истом нивоу, то је тешко рећи. Имамо потенцијала. Када се одлучите за младе Американце, треба их истрпети, научити како да играју европску кошарку", подвукао је тренер Морнара, додавши да је неке од Американаца довео из "најгоре лиге на свету".

"То је америчка развојна лига, у којој се не игра одбрана, у којој се не тренира, не знам шта они тамо развијају... Волео бих и ја да сам у позицији да купујем играче који коштају 500-600 хиљада евра, јер ту не можеш да погрешиш много. Међутим, када доводиш 'рукија' из Америке, то је увек велики знак питања. Бићемо задовољни ако нам се двојица од четворице које смо довели, покажу добро", поручио је Павићевић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар