Čanak: Još smo daleko od onoga kako treba...

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da je njegova ekipa još daleko od toga kako treba da izgleda uprkos pobedi nad Mornarom.

Košarka 20.09.2018 | 21:45
Čanak: Još smo daleko od onoga kako treba...
Čanak: Dobro za samopouzdanje... Trener Partizana kaže da je njegova ekipa još daleko od željene igre i da neke pozitivne stvari iz pobede nad Mornarom treba "uzeti sa rezervom".

Partizan se plasirao u polufinale Super kupa ABA lige, pošto je sa 91:77 pobedio Mornar.

"Još smo daleko od onoga kako treba da izgledamo. Ova pobeda je dobra za samopouzdanje ekipe. Ovo je verovanto najbolje izdanje Partizana u predsezoni. Ekipa je u fazi stvaranja", rekao je Čanak posle utakmice u Laktašima.

Čanak je dodao da je možda ovaj meč imao takmičarski značaj, ali svakako nije imao najveći imperativ pobede.

"Svrha turnira je da svaku utakmicu igraš da pobediš, ali treba da budemo pravi kada se bude igralo za bodove", kazao je Čanak.

Nenad Čanak nije bio ni najmanje euforičan posle pobede nad Mornarom 91:77 u četvrtfinalu ABA Superkupa.

"Rekao sam i pre turnira da je Partizan ekipa u stvaranju i da dolazimo posle rezultatski loše turneje po Španiji, gde smo svesno otišli da se izmerimo sa mnogo jačim ekipama od nas. Videli smo tamo sve naše nedostatke, u ovom trenutku mislim da smo i dalje daleko od onog kako treba da izgledamo, ali pobeda nad Mornarom sigurno je dobra za naše samopouzdanje. Uspeli smo da agresivnošću kompenzujemo kvalitete protivnika i da dobijemo utakmicu", rekao je trener crno-belih na konferenciji za novinare.

Partizan je iz defanzivnog skoka i osvojenih lopti istrčao veliki broj kontri i dao mnogo lakih poena. U poslednjoj deonici usledila je i odlučujuća serija od 14:0.

"Pojačali smo agresivnost, uspeli da fizički bolje izgledamo u četvrtoj četvrtini, ali to treba uzeti sa rezervom, jer u tome je igrao ulogu i faktor neuigranosti Mornara, kao i to što su pre ovog turnira dan za danom igrali protiv FMP-a. Videćemo da li ćemo te stvari raditi u kontinuitetu. Ako budemo, onda je to nešto što me zaista raduje".

Ekipa je zabeležila čak 27 asistencija, do izražaja je došla nesebičnost igrača.

"To jeste razlog za zadovoljstvo, ali Partizan je oduvek gajio takvu košarku. Takvi karakteri su selektirani mnogo pre mene. To je bio i treba da bude zaštitni znak Partizana", završio je Čanak.

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da njegova ekipa ima potencijal.

"Nema kukanja, idemo dalje. Izgledamo kao šuterska ekipa, ali to treba dokazati na terenu. Naša koncepcija se neće menjati, znate kakvu smo košarku igrali prošle sezone. Teško je reći da li ćemo biti na istom nivou. Ima potencijala", rekao je Pavićević.

Pred trenerom Mornara Mihajlom Pavićevićem je težak zadatak, da nakon najuspešnije sezone u istoriji kluba, zadrži visok nivo.

On je najavio da se koncepcija neće menjati, ali da je potrebno vreme da se ekipa uigra, kao i da se vidi ko je od novih igrača iz SAD pravo pojačanje.

"Igraćemo i ove godine košarku po kojoj smo poznati, a da li ćemo biti na istom nivou, to je teško reći. Imamo potencijala. Kada se odlučite za mlade Amerikance, treba ih istrpeti, naučiti kako da igraju evropsku košarku", podvukao je trener Mornara, dodavši da je neke od Amerikanaca doveo iz "najgore lige na svetu".

"To je američka razvojna liga, u kojoj se ne igra odbrana, u kojoj se ne trenira, ne znam šta oni tamo razvijaju... Voleo bih i ja da sam u poziciji da kupujem igrače koji koštaju 500-600 hiljada evra, jer tu ne možeš da pogrešiš mnogo. Međutim, kada dovodiš 'rukija' iz Amerike, to je uvek veliki znak pitanja. Bićemo zadovoljni ako nam se dvojica od četvorice koje smo doveli, pokažu dobro", poručio je Pavićević.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar